reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Krémová brokolicová polévka 1

Recept na chutnou krémovou polévku z brokolice.


  • 4,2

    138×

    4,2 138
  • 35 min

  • 25×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 689 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 929 hodnocení

Jak využít karanténu: Upečte si rychlé domácí rohlíky podle Markéty

28. 3. 2020

Bábovka

4,7 1 667 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 744 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

27. 3. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Lívance, palačinky a vafle: Snídaně, se kterými vám děti rády pomohou

26. 3. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 586 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 734 hodnocení

Děti v kuchyni: Nezapomínejte na jejich bezpečnost

25. 3. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 280 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 619 hodnocení

Obědy od pondělí do pátku: Rychlé recepty hotové do 30 minut

24. 3. 2020

Postup přípravy

Omyjeme si brokolici a nalámeme ji na kousky. Ty dáme do velkého hrnce, do kterého nalijeme vodu asi do 3/4. Jak začne voda vřít, ztlumíme a necháme brokolici přibližně 20 minut vařit, aby změkla.

Když je brokolice dostatečně měkká, vezmeme si ponorný mixér a brokolici v hrnci s vodou pořádně rozmixujeme. Oheň si můžeme na tu dobu vypnout, zapneme jej při přidávání dalších ingrediencí. Jak bude vše pořádně rozmixované, uděláme si záklechtku - cca do 1/2 hrníčku si dáme mléko a mouku cca do 1/4 a kvedlačkou rozkvedláme tak, aby nezůstaly hrudky. Záklechtku nalijeme do polévky za stálého míchání. Když se polévka bude zdát pořád řídká, můžeme si do hrníčku dát zas mléko, třeba s více mouky.

Do brokolicové polévky si můžeme dát i smetanu ke šlehání z kelímku pro lepší chuť. Teď už jenom dochutíme - tzn. řádně polévku osolíme, dle chuti samozřejmě. Můžeme přidat i Vegetu Natur či Vegetu mix, nebo něco na ten způsob.

Tímto je krémová brokolicová polévka hotová. Už ji jen rozdělíme do talířů a podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Krémová brokolicová polévka 1

    Celkový počet komentářů: 28
    • Božena
      Božena

      Prima chemická chuť brokolicové polévky.

      Záklechtkou dokážete zničit každou chuť jídla. Má to co dělat s chemií mouky. Aby to vůbec nějakou chuť mělo, pak do toho kastrolu musíte narvat vegetku, nebo nějakou kostku nacpanou glutamátem. Když mám jíst takhle nezdravě, to už si rovnou můžu koupit kus salámu a ne se vařit se zeleninou.
      Pro neznalé: polévky zahustit jíškou, a smetanu zašlehat po odstavení z ohně, aby se nesrazila. pak se nemusí dávat do hrnce žádná chemie jako vegetka a jídlo má přirozenou chuť po zelenině a koření.

      20.11.2019 04:32:01

      • Miro
        Miro

        Re: Prima chemická chuť brokolicové polévky.

        Ja zahusťujem zemiakmi, ktoré varím spolu s brokolicou a potom to všetko rozmixujem ponorným mixérom. Predtým vyberiem zopár ružičiek brokolice ktoré rozdelím na menšie kúsky a pridám do rozmixovanej polievky. Pri servírovaní dám na polievku v tanieri chlebové krutóny. Tak nám to chutí najviac...

        22.12.2019 10:24:47

      • Marty2019
        Marty2019

        Re: Prima chemická chuť brokolicové polévky.

        Já to od kuchařů slyšel tak, že pokud se to mixuje, jedná se o krém, nikoliv polévku. A ke krému, hráškovému, květákovému nebo brokolicovému, se nepodávají krutony, k polévce, která je z kousků zeleniny, tak krutony ano. Ale hlavní je, co komu chutná.

        06.03.2020 22:34:56


    • Nikca
      Nikca

      Množství potravin

      Dobrý den,
      bylo by snadnější polévku uvařit kdyby jste uvedli množství potravin které jste do polévky dali. Jinak je to vynikající recept na krámovou brokolicovou polévku.

      27.06.2019 18:52:22

    • Patricie
      Patricie

      Muškátový oříšek

      Já brokolicovou polévku dochucuji muškátovým oříškem, polévka dostane zajímavou vůni a chuť! Jednoduše jej na závěr nastrouhám na jemném struhadle. Ale samozřejmě záleží na tom, co komu chutná nejlépe a na co je zvyklý, my to takto milujeme.

      22.08.2018 09:10:19

    • LhotaH23
      LhotaH23

      Komentář k receptu Krémová brokolicová polévka 1

      Michal dal polévce dobrý základ.Já si v druhém hrnci nechám ještě zesklovatět cibulku přihodím drochu na drobno nakrájenou slaninu nebo špek minutku dvě osmahnu, zaleju vývarem z brokolice přidám pár brambor a nechám vařit.Po uvaření přidám pár růžiček brokolice a rozmixuju já mám v polévce rád kousky brokolice tak ostatní růžičky rozkrájím nožem a vysypu do hrnce nakonec zaleji smetanou.Cibule přidá sladkost, slanina je změna, samozřejmě sůl pepř a když už něco zahušťuji moukou tak hladkou.

      30.07.2018 21:31:49

      • cinskybuhsrandy
        cinskybuhsrandy

        Re: Komentář k receptu Krémová brokolicová polévka 1

        ano souhlasim s michalovou polevkou. je super a taky uprednostnuji zahustovani bramborem. a to tam pan michal ma. mnam.

        27.10.2018 07:15:58

    • Zdeněk
      Zdeněk

      Manželka to dneska dělala, tedy chutná to jen o něco lépe než vypadá. Ale požádal jsem jí aby to už příště nedělala. Má k dispozici asi 40000 jiných a většinou o hodně lepších receptů.

      26.07.2015 19:19:21

    • Michal
      Michal

      Brokolici bych doporučil místo natrhání okrájet a nechat si jenom samotnou brokolici bez stonků (růžičky). Vařit bych ji vařil ve vroucí osolené vodě, tušim že kolem 5 minut by mělo stačit bohatě, na to aby změkla, brokolice by neměla ztratit svou přírodní zelenou barvu a s tím i všechny živiny a vitamíny. Vyndal bych ji z vody a nechal okapat, vodu v hrnci nechal dál vařit, podle množství bych si nějakou odebral (krásný nazelenalý brokolicový vývar se může hodit) a přidal do ní na drobno nakrájenej brambor a nechal uvařit (při rozmixování slouží jako zahušťovadlo a pro tělo 100x lepší než mouka) přidal bych předvařenou brokolici zpátky do hrnce na minutku (jen aby se prohřála) a vše poté rozmixoval. V případě velmi husté polévky doporučím přidat bud vývar, kterej sme si předem oddělili, nebo smetanu. Každopádně při přípravě brokolicové krémové polévky, bych viděl jako základ brokolici a její výraznou chuť i barvu ve výsledky, dochucování vegetou a podobnými věcmi mi příjde zbytečné a určitě to znehodnotí samotnou chuť brokolice. Když dochutit tak jedině solí a pepřem, nic jiného k brokolici nepatří.
      Poznámka pro ty kteří budou zkoušet mixovanou polévky poprvé, naředit polévku jde velmi snadno, mnohem snadněji než zahustit, takže se nebojte odebrat přebytečnou vodu stranou před mixováním.

      23.12.2011 15:37:06


    Nalezeno receptů: 28
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Krémová brokolicová polévka 1

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.