reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Krémová brokolicová polévka 1

Recept na chutnou krémovou polévku z brokolice.


  • 4,4

    97×

    4,3 97
  • 35 min

  • 22×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Omyjeme si brokolici a nalámeme ji na kousky. Ty dáme do velkého hrnce, do kterého nalijeme vodu asi do 3/4. Jak začne voda vřít, ztlumíme a necháme brokolici přibližně 20 minut vařit, aby změkla.

Když je brokolice dostatečně měkká, vezmeme si ponorný mixér a brokolici v hrnci s vodou pořádně rozmixujeme. Oheň si můžeme na tu dobu vypnout, zapneme jej při přidávání dalších ingrediencí. Jak bude vše pořádně rozmixované, uděláme si záklechtku - cca do 1/2 hrníčku si dáme mléko a mouku cca do 1/4 a kvedlačkou rozkvedláme tak, aby nezůstaly hrudky. Záklechtku nalijeme do polévky za stálého míchání. Když se polévka bude zdát pořád řídká, můžeme si do hrníčku dát zas mléko, třeba s více mouky.

Do brokolicové polévky si můžeme dát i smetanu ke šlehání z kelímku pro lepší chuť. Teď už jenom dochutíme - tzn. řádně polévku osolíme, dle chuti samozřejmě. Můžeme přidat i Vegetu Natur či Vegetu mix, nebo něco na ten způsob.

Tímto je krémová brokolicová polévka hotová. Už ji jen rozdělíme do talířů a podáváme.

Zobrazit přes 20 dalších receptů pro brokolicovou polévku!

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Komentáře k receptu Krémová brokolicová polévka 1

Celkový počet komentářů: 20
  • Žanet
    Žanet

    Velký hrnec

    Dobrý den,

    zajímalo by mě, co si mám představit pod velkým hrncem :-)? Děkuji za upřesnění :-)

    27.11.2015 10:54:25

  • Michal
    Michal

    Brokolici bych doporučil místo natrhání okrájet a nechat si jenom samotnou brokolici bez stonků (růžičky). Vařit bych ji vařil ve vroucí osolené vodě, tušim že kolem 5 minut by mělo stačit bohatě, na to aby změkla, brokolice by neměla ztratit svou přírodní zelenou barvu a s tím i všechny živiny a vitamíny. Vyndal bych ji z vody a nechal okapat, vodu v hrnci nechal dál vařit, podle množství bych si nějakou odebral (krásný nazelenalý brokolicový vývar se může hodit) a přidal do ní na drobno nakrájenej brambor a nechal uvařit (při rozmixování slouží jako zahušťovadlo a pro tělo 100x lepší než mouka) přidal bych předvařenou brokolici zpátky do hrnce na minutku (jen aby se prohřála) a vše poté rozmixoval. V případě velmi husté polévky doporučím přidat bud vývar, kterej sme si předem oddělili, nebo smetanu. Každopádně při přípravě brokolicové krémové polévky, bych viděl jako základ brokolici a její výraznou chuť i barvu ve výsledky, dochucování vegetou a podobnými věcmi mi příjde zbytečné a určitě to znehodnotí samotnou chuť brokolice. Když dochutit tak jedině solí a pepřem, nic jiného k brokolici nepatří.
    Poznámka pro ty kteří budou zkoušet mixovanou polévky poprvé, naředit polévku jde velmi snadno, mnohem snadněji než zahustit, takže se nebojte odebrat přebytečnou vodu stranou před mixováním.

    23.12.2011 15:37:06

    • Kari
      Kari

      zcela souhlasím s Michalem)))

      25.04.2012 18:50:13

    • Martina
      Martina

      Udělala jsem polévku podle Vašeho návodu a je opravdu výborná! Dělala jsem ji poprvé, ale musím říct, že se povedla! :)

      16.02.2013 10:55:42

    • Simona
      Simona

      Polévku jsem vyzkoušela, povedla se, byla výborná. Děkuji za recept :)

      07.07.2013 11:03:19

    • Martina
      Martina

      Tak polévku jsem vyzkoušela podle Michala a byla naprosto výborná, ještě jsem si udělala krutony a nemělo to chybu! :) Vařila jsem brokolicovou polévku vůbec poprvé

      22.07.2013 16:04:05

    • Marie
      Marie

      Děkuji! :) byla dokonalá!

      07.04.2015 13:17:32

    • Markéta
      Markéta

      Také jsem polévku podle Michala zkusila a je výborná!
      Nemáte tu Michale další recepty? :-)

      02.11.2015 16:18:01

    • Pípa
      Pípa

      Svatá pravda Michale, dobře napsané. Pokud už bych byl nucen polévku zahušťovat, tak jedině světlou jíškou, kterou bych si připravil za pár vteřin z másla a hladké mouky. Polohrubá je blbost i na rozmíchání v mléce nebo vodě a následné vlití do polévky nebo omáčky. Finále pro brokolicovou polévku by mělo být v podobě snítky velmi jemně nakrouhané čerstvé červené chilli papričky (fakt opatrně, jen maličko na ozdobu a dochucení) umístěné na ostrůvek zakysané smetany. Někdo před podáváním v polévce naservírované na talíři dělá tenký proužek olivovým olejem a taky dobrý....
      Bylo by fajn, kdyby každé umění a to kuchařské bezpochyby, šířili dál jen ti, kteří o tom něco vědí a hlavně hodně umí......

      05.07.2018 18:46:33

Nalezeno receptů: 20
|< << 12 >> >|

Přidat příspěvek k receptu Krémová brokolicová polévka 1

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.