Krémová batátová polévka se zázvorem

30 min | polévka | 5 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 122x
Recept na krémovou polévku ze sladkých brambor, která je příjemně štiplavá po česneku a zázvoru, navíc provoněná tymiánem.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Batáty oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibulku očistíme a nakrájíme na hrubší kousky, stejně se pak bude mixovat. Stejně tak česnek. Zázvor oloupeme a nakrájíme, bude stačit asi 5 cm velký kousek. Tymián otrháme a nasekáme, případně použijeme sušenou bylinku.

V hrnci rozehřejeme máslo (nejlépe přepuštěné) a osmahneme cibulku. Poté přihodíme česnek, necháme minutu rozvonět, vsypeme batáty, zázvor a orestujeme. Směs na polévku zalijeme vodou nebo domácím zeleninovým vývarem, přidáme sůl, bobkový list, koření Horalka a 20 minut povaříme. Batáty nám krásně změknou.

Batátovou polévku poté tyčovým mixérem (bez bobkového listu) rozmixujeme, přidáme tymián, smetanu a znovu promixujeme. Vznikne nám hladké krémová polévka, kterou podle potřeby dochutíme.

Krémová batátová polévka se zázvorem chutná samotná, s bagetkou, s krutony nebo opraženými semínky.

Michy autor receptu:

Krémová batátová polévka se zázvorem

Počet přidaných receptů: 3414

Ingredience

na porcí
3,6
dobrý recept
6 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Krémová batátová polévka se zázvorem

Přidat příspěvek k receptu Krémová batátová polévka se zázvorem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept