reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Krém z červené řepy

Recept na hustý krém z pečené červené řepy s česnekem, bulgurem a zakysanou smetanou.


  • 5,0

    5 2
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 811 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 030 hodnocení

Nedělní moučníky do 30 minut, po kterých se jen zapráší!

19. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 752 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 847 hodnocení

Houbařská sezóna je v plném proudu: Recepty na smaženici z hub 6x jinak

19. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 217 hodnocení

Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem

18. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 798 hodnocení

Šetřete v kuchyni

18. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 691 hodnocení

Oblíbené tipy a triky nejen do kuchyně 2.díl

18. 9. 2020

Postup přípravy

Bulgur uvaříme podle návodu na obalu. K přípravě použijeme zeleninový vývar. Hotový bulgur promícháme se lžící oleje a ochutíme solí a několika kapkami citronové šťávy.

Středně velké červené řepy očistíme a spolu se stroužky neoloupaného česneku zabalíme do alobalu. V předehřáté troubě na 200 °C upečeme řepy doměkka, což trvá asi 1 hodinu. Mírně vychladlé bulvy oloupeme a nakrájíme na kousky.

Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a na rozehřátem oleji ji necháme zesklovatět. Pak přidáme červenou řepu, vytlačíme stroužky upečeného česneku, podlijeme vínem a povaříme, dokud se alkohol neodpaří. Vše osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a zakryté vaříme asi 30 minut. Měkkou řepu rozmělníme tyčovým mixerem do hladkého krému, který můžeme podle potřeby naředit horkým vývarem.

Uvařený bulgur rozdělíme na porce, přelijeme červeným krémem, ozdobíme zakysanou smetanou a ihned servírujeme. Krém z červené řepy můžeme podávát jako předkrm nebo třeba i jako večeři.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Krém z červené řepy

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.