reklama
hledat uživatel
       

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Z artyčoků odstraníme vnější listy. Odřízneme spodek a vršek a srdíčko artyčoku potřeme citronem, aby nezhnědl. Rozkrojíme na 4 díly.

Artyčoky vložíme do vody a přivedeme k varu asi 20 minut. Poté přecedíme, vývar dáme stranou a necháme trochu vychladnout.

Mezitím si připravíme jíšku z mouky a másla. Do jíšky přidáme vývar z artyčoků (7 hrnků) a tatra mléko, ztlumíme teplotu a mícháme do doby, než se začne vařit a zhoustne. Poté odstraníme ze sporáku, osolíme, opepříme. Do krému vložíme čtvrtky artyčoků, bujon a zbytek vývaru (3 hrnky). Rozmixujeme ponorným mixérem a necháme přejít varem asi 2 minuty.

Krém z artyčoků servírujeme na talíř, posypeme strouhaným parmazánem a pokapeme olivovým olejem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Krém z artyčoků

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.