reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit mléko. Mez tím utřeme žloutky s cukry do pěny, kterou vmícháme do horkého mléka. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí krému. Potom odstavíme a necháme vychladnout.

Smetanu ušleháme dotuha a smícháme s vychladlým krémem. Nakonec lehce vmícháme jemně sekané mandle. Hmotou naplníme formu ve tvaru hřbetu a dáme do mrazáku přes noc (minimálně však na 4 hodiny) zmrznout.

Připravíme si višňovou omáčku. Višně slijeme, vypeckujeme a necháme důkladně okapat. Šťávu z višní smícháme s cukrem, přidáme skořicovou tyčinku a povaříme. Solamyl rozmícháme ve 125 ml studené vody. Zahustíme jím višňovou omáčku, chvíli povaříme, vyjmeme skořici, přidáme višně a necháme vychladnout.

Zmrazený krém nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, přelijeme višňovou omáčkou a ozdobíme meduňkou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Krém s višňovou omáčkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.