reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

drobenka

těsto

Postup přípravy

Připravíme si drobenku. Máslo rozpustíme například v mikrovlnné troubě a promícháme ho s cukrem a moukou. Místo polohrubé mouky můžeme použít i hrubou. Z polohrubé je drobenka jemnější.

Rebarboru opláchneme a oloupeme z ní vrchní slabou slupku. Nakrájíme ji na drobné kostičky.

Připravíme si těsto. Mléko mírně ohřejeme, máslo rozpustíme, žloutky oddělíme od bílků. Elektrickým ručním šlehačem ušleháme žloutky s cukrem do pěny. Přilijeme mléko a rozpuštěné máslo a chvíli ještě šleháme. Ušlehanou směs promícháme s moukou, kterou jsme promísili s práškem do pečiva.

Těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný hluboký plech. Rozetřeme ho, posypeme nakrájenou rebarborou a nakonec drobenkou.
Pečeme v předehřáté troubě při 150 °C asi 30 minut.

Upečený křehký rebarborový koláč necháme vychladnout. Pak ho ještě můžeme pocukrovat nebo posypat i skořicí.

reklama

Podobné recepty

Komentáře k receptu Křehký rebarborový koláč

Celkový počet komentářů: 87
Nalezeno receptů: 87
|< << 123456789 >> >|

Přidat příspěvek k receptu Křehký rebarborový koláč