reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Křehký rebarborový koláč

Na zahradách už začínáme sklízet první úrodu rebarbory. Koláče z ní jsou výborné. Vyzkoušejte tedy rychlý recept na křehký rebarborový koláč.


  • 4,3

    512×

    4,3 512
  • 1 hod

  • 88×

Podobné recepty

Načíst další recepty

drobenka

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 599 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Vánoční tvarohová štola s brusinkami krok za krokem

10. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 694 hodnocení

Recept na vlašský salát krok za krokem

10. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Vánoční videorecept: Nadýchané mandlové cukroví bez mouky a cukru

10. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Recept na vánoční měsíčky s polevou krok za krokem

9. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 566 hodnocení

Vánoční tipy, díky kterým bude Štědrý den bez stresu

9. 12. 2019

Postup přípravy

Připravíme si drobenku. Máslo rozpustíme například v mikrovlnné troubě a promícháme ho s cukrem a moukou. Místo polohrubé mouky můžeme použít i hrubou. Z polohrubé je drobenka jemnější.

Rebarboru opláchneme a oloupeme z ní vrchní slabou slupku. Nakrájíme ji na drobné kostičky.

Připravíme si těsto. Mléko mírně ohřejeme, máslo rozpustíme, žloutky oddělíme od bílků. Elektrickým ručním šlehačem ušleháme žloutky s cukrem do pěny. Přilijeme mléko a rozpuštěné máslo a chvíli ještě šleháme. Ušlehanou směs promícháme s moukou, kterou jsme promísili s práškem do pečiva.

Těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný hluboký plech. Rozetřeme ho, posypeme nakrájenou rebarborou a nakonec drobenkou.
Pečeme v předehřáté troubě při 150 °C asi 30 minut.

Upečený křehký rebarborový koláč necháme vychladnout. Pak ho ještě můžeme pocukrovat nebo posypat i skořicí.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Křehký rebarborový koláč

    Celkový počet komentářů: 90
    • iva
      iva

      Není to nic extra, těsto je trochu jiný piškot a nevynikne chuť rebarbory

      31.05.2019 05:40:36

    • slunce
      slunce

      koláč se povedl naprosto skvěle, byl výborný.. drobenky se však musím zastat, s tím rozpušteným máslem je to dobrý nápad, aspoň nemusíte dlouho čekat až vám máslo změkne a pak můžete dělat drobenku... jen doporučuji dát do drobenky trochu skořice, dá tomu větší šmrnc.... a rebarbory bych dam dala tak 5-6 řapíků, 3 se mi zdají málo, ale i tak dobrota!!! dekuji za recept < 33

      11.05.2019 12:01:22

    • Hana
      Hana

      Křehký koláč je opravdu křehký a chutný.jen jsem ještě prosypala rebarboru cukrem.

      08.05.2019 13:32:03


    • Madla
      Madla

      jak velký plech

      na jaký plech je toto množství?

      06.06.2017 10:35:05

    • Lůca
      Lůca

      Komentář k receptu Křehký rebarborový koláč

      Výborný :) zkusím udělat i s borůvkama

      01.08.2016 12:23:39

    • Lucia
      Lucia

      Komentář k receptu Křehký rebarborový koláč

      Proč tam mate ve fotkach že rebarboru vařite s broskvema? Av receptu to neni?

      20.03.2016 12:21:11

      • Markéta
        Markéta

        Re: Komentář k receptu Křehký rebarborový koláč

        Lucia: Co třeba proto, že fotku přidal někdo jiný? Autorem receptu je Dana, ale fotky vkládají různí uživatelé....viz. fotky :-)

        16.05.2016 14:58:00

    • Iv17
      Iv17

      a co s těmi bílky, ušlehat sníh a přidat nakonec do těsta?

      27.05.2015 14:58:26

      • Anna
        Anna

        Re: bílky?

        Bílky se tam vůbec nedávají. Jen žloutky. A pokud se ti nechcou bílky vyhazovat udělej z nich třeba sněhové pusinky.

        27.05.2015 17:16:02

      • Ivana Němcová
        Ivana Němcová

        Re: bílky?

        Taky tento koláč dělávám a je výborný..ale vyzkoušela jsem ho i s celými vejci...takže i s bílky...a za týden na to jsem ho pekla znovu ale vyzkoušela jsem přidat ty dva bílky ušlehané jako sníh do těsta....a bylo to moc dobré..takže se s přidáním bílku nic nepokazí....:-)

        06.06.2017 18:48:27


    Nalezeno receptů: 90
    |< << 123456789 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Křehký rebarborový koláč

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.