reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Křehký jablečný závin z listového těsta

Oblíbený jablečný závin s oříšky nebo kakaem. Recept na tradiční moučník ke svačině nebo snídani.


  • 4,0

    4 4
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Kupované zmražené listové těsto rozmrazíme a poté si připravíme jablka. Z jablek oloupeme slupku, omyjeme je a nastrouháme na nejhrubším struhadle do mísy.

Pokud je již listové těsto rozmražené a nebylo v balení rozkrojené, tak ho rozkrojíme na dvě poloviny. Díky tomu vytvoříme dvě nohavice jablečného závinu. Plát listového těsta rozválíme na pomoučněném vále. Jak těsto rozválíme, ujistíme se, že je pečlivě rozváleno podle rozměrů našeho plechu.

Pokud rozměry splňuje, tak se začneme věnovat jablkům v míse. Pokud je v míse mnoho vody z jablek, vodu odstraníme. Podle chuti přidáme do mísy cukr a skořici. Jakmile tohle dokončíme, začneme pokládat jablka na rozválené těsto.

Poté ještě jablka pocukrujeme a posypeme skořicí. Můžeme ještě přidat nasekané oříšky nebo kakao - pozor, ať není moc sladké. Pokud ovšem nechceme nic více přidávat, rovnou zabalíme do závinu a přendáme na plech. Po přendání na plech potřeme záviny rozšlehaným vejcem.

Jablečný závin pečeme přibližně 20 - 30 minut při teplotě přibližně 150 °C. Když má závin zlatavou barvu, tak máme hotovo a můžeme závin vyndat z trouby.

Křehký jablečný závin z listového těsta nakrájíme, posypeme cukrem moučka, ozdobíme šlehačkou a podáváme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Křehký jablečný závin z listového těsta

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.