reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Křehký jablečný závin s medem

Pokud pečete závin jen z kupovaného listového těsta, zkuste tento recept na opravdu rychlé těsto, které se snadno zpracovává i vyvaluje. Odměnou vám bude úžasně křehký jablečný závin.


  • 5,0

    11×

    5 11
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

na potření

náplň

těsto



Energetická hodnota

906 kJ / 216,6 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 775 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 005 hodnocení

Dokonalý hovězí biftek: Jak na to, aby byl opravdu šťavnatý?

11. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 730 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč

10. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 603 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 776 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 674 hodnocení

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

8. 7. 2020

Postup přípravy

Do misky si odvážíme mouku, nakrájíme lehce změklé máslo, případně nastrouháme studené, pokud nechceme čekat. Přidáme sůl, vajíčko, vodu a ocet. Promícháme a asi 5 minut prohněteme rukou na vále. Můžeme lehce podsypat, ale nesnažíme se do těsta nabalit zbytečně moc mouky, jen tak aby moc nelepilo. Díky tomu bude křehčí a lahodnější.

Těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme do lednice cca na půl hodiny odpočinout.

Mezitím si nachystáme plech s pečícím papírem, mléko na pomašlování, okrájíme si jablka a nakrájíme na kostky, plátky nebo nastrouháme (podle vlastních preferencí).

Poté těsto vyválíme na 3 milimetry, jde to dobře, netrhá se, ani nelepí. Opravdu se snažíme na tenko, ale i tak, abychom byli schopni závin poté zabalit. Posypeme strouhankou (nebo nadrcenými piškoty) na místě, kde bude náplň. Poklademe jablky (nastrouhaná trošku vymačkáme), osladíme podle kyselosti jablek, poté můžeme přidat ještě rozinky, oříšky či vanilku.

Zatočíme nebo zapleteme, přebytečné těsto odřízneme, konce zabalíme a přeneseme na plech s pečícím papírem.

Důkladně potřeme mlékem, které dodá závinu vláhu. Propícháme vidličkou a dáme péct do vyhřáté trouby na 160 °C cca na 40 minut.

Křehký jablečný závin podáváme nakrájený na jednotlivé dílky, pokapeme medem, případně můžeme doplnit šlehačkou či vanilkovou zmrzlinou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Křehký jablečný závin s medem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.