reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Křehký jablečný závin s medem

Pokud pečete závin jen z kupovaného listového těsta, zkuste tento recept na opravdu rychlé těsto, které se snadno zpracovává i vyvaluje. Odměnou vám bude úžasně křehký jablečný závin.


  • 5,0

    5 7
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

na potření

náplň

těsto



Energetická hodnota

906 kJ / 216,6 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 652 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Recept na kuřecí stehna s houbami krok za krokem

19. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 650 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 726 hodnocení

Zažeňte hlad v práci! 6 tipů na rychlé jídlo do krabičky

18. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 130 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 184 hodnocení

Luštěninové saláty: Jak na zdravý oběd, který opravdu chutná

17. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 718 hodnocení

Recept na kuřecí nudličky v kokosové omáčce krok za krokem

16. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 600 hodnocení

Videorecept: Vyzkoušejte masopustní smažené koblihy ze sladkých brambor

15. 2. 2020

Postup přípravy

Do misky si odvážíme mouku, nakrájíme lehce změklé máslo, případně nastrouháme studené, pokud nechceme čekat. Přidáme sůl, vajíčko, vodu a ocet. Promícháme a asi 5 minut prohněteme rukou na vále. Můžeme lehce podsypat, ale nesnažíme se do těsta nabalit zbytečně moc mouky, jen tak aby moc nelepilo. Díky tomu bude křehčí a lahodnější.

Těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme do lednice cca na půl hodiny odpočinout.

Mezitím si nachystáme plech s pečícím papírem, mléko na pomašlování, okrájíme si jablka a nakrájíme na kostky, plátky nebo nastrouháme (podle vlastních preferencí).

Poté těsto vyválíme na 3 milimetry, jde to dobře, netrhá se, ani nelepí. Opravdu se snažíme na tenko, ale i tak, abychom byli schopni závin poté zabalit. Posypeme strouhankou (nebo nadrcenými piškoty) na místě, kde bude náplň. Poklademe jablky (nastrouhaná trošku vymačkáme), osladíme podle kyselosti jablek, poté můžeme přidat ještě rozinky, oříšky či vanilku.

Zatočíme nebo zapleteme, přebytečné těsto odřízneme, konce zabalíme a přeneseme na plech s pečícím papírem.

Důkladně potřeme mlékem, které dodá závinu vláhu. Propícháme vidličkou a dáme péct do vyhřáté trouby na 160 °C cca na 40 minut.

Křehký jablečný závin podáváme nakrájený na jednotlivé dílky, pokapeme medem, případně můžeme doplnit šlehačkou či vanilkovou zmrzlinou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Křehký jablečný závin s medem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.