reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Křehký jablečný štrůdl

Recept na jablečný štrůdl s rozinkami. Tento štrůdl je z křehkého těsta, které si sami připravíme.


  • 4,5

    44×

    4,5 44
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

náplň



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 041 hodnocení

Videonávod: Jak si vyřezat strašidelnou halloweenskou dýni?

22. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Videorecept: Úžasné veganské cupcakes podle Anny

22. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Svačinky, které u dětí zabodují: Domácí pribináček, zvířátkové toasty a špagetová hnízda

22. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Těstoviny v podzimním jídelníčku: Zapečte je!

21. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

KVÍZ: Je meloun ovoce, nebo zelenina? Otestuj svoji znalost!

21. 10. 2020

Postup přípravy

V míse smícháme všechny suroviny potřebné k přípravě těsta. Až těsto bude držet pohromadě, vyklopíme jej na vál a těsto hněteme ručně. Pokud bude těsto lepit, můžeme přisypat ještě trochu mouky. Vypracujeme hladké těsto a dáme na chvíli odpočinout.

Jablka nastrouháme na hrubo a necháme okapat ze šťávy. Přidáme vanilkový cukr, skořici a rozinky.

Vezmeme si velký sáček (možno použít velký - např. rozstřihnutý mikrotenový). Trochu navlhčíme pracovní desku, natáhneme na ni rozstřihnutý sáček a vyrovnáme jej.Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu dáme na sáček, přikryjeme ho zbylou částí sáčku a vyválíme placku o tloušťce zhruba 5 mm.

Vrchní část sáčku sejmeme, na těsto poklademe strouhaná jablka a pomocí sáčku srolujeme štrůdl. Těsto na bocích přeložíme a pomocí sáčku přeneseme na plech, vyložený pečícím papírem. Musíme pracovat opatrně, jelikož těsto je velmi křehké a mohlo by se roztrhnout.

Štrůdl potřeme rozšlehaným vejcem a stejným způsobem zhotovíme i druhou rolku.

Křehký jablečný štrůdl pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C 40 - 45 minut.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Křehký jablečný štrůdl

    Celkový počet komentářů: 1

    • Helena
      Helena

      křehký jablečný štrůdl

      hned jsem si ho udělala a byl vynikající, chutnal mě i sousedkám

      24.10.2018 16:35:41


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Křehký jablečný štrůdl

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.