reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Křehký borůvkový koláč

Recept na křehký koláč, který plníme směsí tvarohu, žervé, vajec, cukru a borůvek.


  • 3,0

    764×

    3 764
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty
Ušetřete peníze na přípravě tohoto receptu!

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Energetická hodnota

1452 kJ / 347,0 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme těsto. Na pracovní desce propracujeme mouku, prášek do pečiva, 75 g cukru, vanilkový cukr, sůl, 1 vejce a změklé máslo. Těsto vyválíme na placku a přendáme ji do dortové formy, okraje zvedneme a dáme do lednice.

Troubu předehřejeme na 175 °C.

V míse smícháme tvaroh, žervé, zbylá vejce, vanilkové cukry, zbylý krupicový cukr a pudinkový prášek.

Těsto posypeme strouhankou. Do tvarohového krému dáme tři lžíce borůvek a koláč krémem potřeme. Borůvkový koláč pečeme 45 minut, potom necháme vychladnout.

Křehký borůvkový koláč na závěr posypeme zbylými borůvkami a podle chuti i moučkovým cukrem, nakrájíme na kostky a můžeme podávat.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Křehký borůvkový koláč

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.