reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Křehký borůvkový koláč

Recept na křehký koláč, který plníme směsí tvarohu, žervé, vajec, cukru a borůvek.


  • 3,0

    764×

    3 764
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme těsto. Na pracovní desce propracujeme mouku, prášek do pečiva, 75 g cukru, vanilkový cukr, sůl, 1 vejce a změklé máslo. Těsto vyválíme na placku a přendáme ji do dortové formy, okraje zvedneme a dáme do lednice.

Troubu předehřejeme na 175 °C.

V míse smícháme tvaroh, žervé, zbylá vejce, vanilkové cukry, zbylý krupicový cukr a pudinkový prášek.

Těsto posypeme strouhankou. Do tvarohového krému dáme tři lžíce borůvek a koláč krémem potřeme. Borůvkový koláč pečeme 45 minut, potom necháme vychladnout.

Křehký borůvkový koláč na závěr posypeme zbylými borůvkami a podle chuti i moučkovým cukrem, nakrájíme na kostky a můžeme podávat.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte první komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Přidat příspěvek k receptu Křehký borůvkový koláč

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.