reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

podle chuti

podle potřeby

Energetická hodnota

1452 kJ / 347,0 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme těsto. Na pracovní desce propracujeme mouku, prášek do pečiva, 75 g cukru, vanilkový cukr, sůl, 1 vejce a změklé máslo. Těsto vyválíme na placku a přendáme ji do dortové formy, okraje zvedneme a dáme do lednice.

Troubu předehřejeme na 175 °C.

V míse smícháme tvaroh, žervé, zbylá vejce, vanilkové cukry, zbylý krupicový cukr a pudinkový prášek.

Těsto posypeme strouhankou. Do tvarohového krému dáme tři lžíce borůvek a koláč krémem potřeme. Borůvkový koláč pečeme 45 minut, potom necháme vychladnout.

Křehký borůvkový koláč na závěr posypeme zbylými borůvkami a podle chuti i moučkovým cukrem, nakrájíme na kostky a můžeme podávat.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Přidat příspěvek k receptu Křehký borůvkový koláč