Křehké sýrové krekry

45 min | chuťovka | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 345x
Máte rádi slané pečivo a hledáte zaručený recept, kterým překvapíte rodinu i přátele? Potom rozhodně vyzkoušejte tyto křehké sýrové krekry z brynzy.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Máslo necháme dobře změknout, pak ho rozkrájíme na kousky, vložíme do mísy a přidáme žloutky a brynzu. Důkladně rozšleháme na hladkou a krémovitou konzistenci. Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a sůl. Vše důkladně zpracujeme na hladké a nelepivé těsto.

Těsto rozválíme na podsypané desce na cca 0,5 cm vysoký plát a z něj vykrajujeme pomocí tvořítek různé tvary. Vykrájené sýrové tvary přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme bílkem. Na závěr posypeme semínky, solí, kořením - podle chuti.

Sýrové krekry pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C cca 15 minut, dokud nejsou mírně zlatavé.

Sýrové krekry podáváme jako slanou chuťovku při nejrůznějších oslavách, třeba těch silvestrovských. Chutnají dobře k pivu i vínu.

Michy autor receptu:

Křehké sýrové krekry

Počet přidaných receptů: 3479

Ingredience

3
dobrý recept
2 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Křehké sýrové krekry

Přidat příspěvek k receptu Křehké sýrové krekry
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo dokáže prodloužit mládí. Nevěříte? Vše záleží pouze na vás a na tom, jak tomu přizpůsobíte svůj jídelníček. Výběr potravin, jejich energetická hodnota a množství jídla - to všechno má na naše tělo a jeho stav zásadní vliv.

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.




přidat nový recept