reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Křehké sýrové krekry

Máte rádi slané pečivo a hledáte zaručený recept, kterým překvapíte rodinu i přátele? Potom rozhodně vyzkoušejte tyto křehké sýrové krekry z brynzy.


  • 2,3

    2,3 3
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Máslo necháme dobře změknout, pak ho rozkrájíme na kousky, vložíme do mísy a přidáme žloutky a brynzu. Důkladně rozšleháme na hladkou a krémovitou konzistenci. Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a sůl. Vše důkladně zpracujeme na hladké a nelepivé těsto.

Těsto rozválíme na podsypané desce na cca 0,5 cm vysoký plát a z něj vykrajujeme pomocí tvořítek různé tvary. Vykrájené sýrové tvary přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme bílkem. Na závěr posypeme semínky, solí, kořením - podle chuti.

Sýrové krekry pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C cca 15 minut, dokud nejsou mírně zlatavé.

Sýrové krekry podáváme jako slanou chuťovku při nejrůznějších oslavách, třeba těch silvestrovských. Chutnají dobře k pivu i vínu.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Křehké sýrové krekry

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.