reklama
hledat uživatel
       

Křehké madlenky

Recept na madlenky, které se zaručeně podaří. Jsou jemné a křehké.


  • 5,0

    5 6
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Vejce rozklepneme do mísy, přidáme cukr krupici a vanilkový cukr. Vejce s cukry ušleháme do pěny, dáváme si opravdu záležet, aby vyšlehaná směs byla světle žlutá a pěnová. Poté přidáme lžičku citronové kůry, lžíci citronové šťávy, prosátou mouku s práškem do pečiva a zašleháme. Přilijeme rozpuštěné a trochu vychladlé máslo, vznikne nám hladké těsto.

Formičky na madlenky vymažeme máslem a naplníme do 2/3, protože nám madlenky při pečení vyběhnou. Já dávám těsto do formiček lžičkou a poté navlhčenými prsty uhladím.

Madlenky pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 10 minut. Po upečení je vyklepneme a pocukrujeme.

Křehké madlenky podáváme jako sladké pečivo k čaji i kávě.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Křehké madlenky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.