reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Křehká kakaovo-jablečná buchta

Recept na velmi křehkou a vláčnou buchtu z jablek, kakaa a strouhaného kokosu.


  • 4,5

    15×

    4,4 15
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 530 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 803 hodnocení

Recept na jablkovou bábovku s ořechy krok za krokem

25. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Milujete chuť sušených rajčat? Připravte si domácí a levnější variantu

24. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem

23. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 527 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Postup přípravy

Nejdříve si smícháme mouku, cukr, prášky do pečiva a kakao ve velké míse. Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vložíme do mísy se sypkými ingrediencemi a z bílků vyšleháme sníh. Dále do těsta vložíme olej, rum a mléko. Přidáme nastrouhaná jablka a pořádně promícháme. Máme-li těsto tuhé, přidáme ještě několik lžic mléka. Těsto musí být velmi hnědé, proto podle potřeby můžeme přisypat také kakao.

Hlubší plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Buchta nám hodně vykyne, proto potřebujeme hlubší plech. Nakonec přidáme do těsta tuhý sníh z bílků a lehce promícháme. Těsto nalijeme na plech a pořádně ho rozetřeme.

Plech s těstem vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme zhruba 30 - 40 minut. Máme-li buchtu hotovou, zjistíme to tak, že do ní párkrát píchneme špejlí a sledujeme, jestli se těsto na špejli nelepí.

Buchtu necháme úplně vychladnout. Připravíme si podle návodu cukrářskou čokoládovou polevu a buchtu jí polijeme. Jakmile je buchta úplně hladká, posypeme ji strouhaným kokosem a dáme ji vychladit do lednice.

Křehkou kakaovo-jablečnou buchtu nakrájíme horkým nožem a podáváme jako výborný moučník ke kávě nebo čaji.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Křehká kakaovo-jablečná buchta

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.