reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Křehká jogurtová bublanina

Spojení jahod a křehkého moučníku pro odpolední pohodu u kávy.


  • 4,3

    65×

    4,2 65
  • 45 min

  • 15×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na obalení

na ozdobu



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 555 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

10+1 otázek: Čínská medicína a její principy

10. 10. 2019

Postup přípravy

Smícháme mouku s práškem do pečiva, mletým i vanilkovým cukrem.

Rozšleháme vejce a smícháme s rumem, rozpuštěným máslem a jogurtem. Vzniklý krém nalijeme na sypkou hmotu a z ingrediencí vymícháme hustší těsto.

Jahody omyjeme a zbavíme stopek. Můžeme použít i kompotované jahody, které necháme okapat.

těsto ihned nalijeme na plech vytřený olejem a vysypaný hrubou moukou. Na povrch rozložíme jahody obalené v hrubé mouce.

Plech dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 35 minut na 180 °C.

Upečenou bublaninu posypeme mletým cukrem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Křehká jogurtová bublanina

    Celkový počet komentářů: 14
    • Sonia
      Sonia

      Americke suroviny

      Vydarila sa! Sice s miernymi upravami: navyse nadrnuta citronova kora, zamena masla za olej, viac rumu- sa mi ulialo�, 3 vajcia- americke su mensie,+ z 2 som urobila sneh a pridala ho na totalny koniec, posypala ocukrovanymi cucoriedkami. Cesto bolo dost huste,asi by som nabuduce pridala viac jogurtu. Ja som mala velmi husty Turecky kefir.Suma sumarum lahodna, stavnata ,nadychana dobrotka.�

      16.01.2017 03:46:19

    • ko.ko
      ko.ko

      moc dobry desert, vlacny.

      25.04.2013 09:18:22

    • NIKIiiiii
      NIKIiiiii

      Jsem vážně zklamaná, věřila jsem tomuto receptu, a to co vzešlo ( tedy spíš nevzešlo) mě dost zklamalo, buchta byla tak křehká že ani nevím jak jí vyndám z plechu, a taky výška těsta...je tak centimetr vysoké, takže jahody obalené těstem..:-/

      14.06.2012 12:27:45


    • romiskali
      romiskali

      tak jsem zklamana.po 30 minutach jsem bublaninu vytahla z trouby,a z krehkou bublaninou to nema nic spolecneho,vazne.nevim co jsem udelala spatne,nepecu poprve,tento recept nedoporucuji dal.sory

      26.03.2012 10:08:21

    • romiskali
      romiskali

      Trefila jsem na tento recept,obrazek krasny,vypada moc dobre,no nic nakoupila suroviny a dnes jsem se do te bublaniny pustila,no jen to testo me trochu zaskocilo,pise se sice huste a moje bylo jak drobenka tak jsem pridla vic jogurtu,ted cekam tech 35 min a doufam ze bude dobra...

      20.03.2012 13:45:42

    • Jarka
      Jarka

      Chyba receptu

      Sice jsem to nezkoušela, opsala jsem si recept a vyzkouším v létě, až budou jahody. Pokud by opravku bylo těsto příliš husté, tak tam přidám nějakou lžíci horké vody. Jinak jakody zkuším trošku obalit, dělám to běžně např. s rozinkami do bábovky a je pravda, že se to dělá proto, aby ingredience zůstaly součástí třeba té bábovky a nebyly všechny u dna.

      28.02.2012 13:07:34

    • Lemra líná
      Lemra líná

      Rychlé, dobré

      Tento recept už je u nás evergreen. Dávám víc jogurtu, podle konzistence těsta i jogurtu, záleží jaký použijete. Ovoce dáváme různé. Dítko říká MŇAM :)

      08.11.2011 18:51:13

    • Sindy
      Sindy

      s Višněmi

      Dnes jsem upekla višňovou :-) - je moc dobrá....místo jogurtu (který jsem neměla) jsem dala zakysanou smetanu....Výsledek super a překvapivě rychlá příprava !!!

      Jen jsem nepochopila, proč se má ovoce obalit v mouce (příště již dělat nebudu - kazí to estetický vzhled)

      17.07.2011 19:27:37

    • Renica
      Renica

      Děkuji za skvělý recept! Mám doma 3 chlapy, a 1 plech byl do dvou hodin po vychladnutí pryč...vzala jsem si ponaučení z předchozích příspěvků a rovnou jsem do těsta vmíchala jogurt velký, 400g. Těstu to myslím nijak neublížilo, zdobila jsem třešněmi a nepropadly se mi, zůstaly po upečení zlehka zapuštěné. No prostě výborný, nadýchaný, lehounký moučník, ani nikomu najednou nevadilo, že musí plivat pecky :-)!

      10.06.2011 12:50:16


    Nalezeno receptů: 14
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Křehká jogurtová bublanina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.