reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Křehká jogurtová bublanina

Spojení jahod a křehkého moučníku pro odpolední pohodu u kávy.


  • 4,3

    67×

    4,2 67
  • 45 min

  • 15×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na obalení

na ozdobu



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 750 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 987 hodnocení

Sezóna jahod je v plném proudu: Připravili jsme pro vás 10 rychlých receptů

3. 6. 2020

Bábovka

4,7 1 710 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 797 hodnocení

Recept na palačinky se smetanovo-jahodovou náplní krok za krokem

2. 6. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 201 hodnocení

Videorecept: Báječné domácí těstoviny s pestem a kuřecím masem

1. 6. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 767 hodnocení

Jak využít voňavý kopr v kuchyni?

1. 6. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 660 hodnocení

Víkendové pečení: Recept na perník s ořechy krok za krokem

31. 5. 2020

Postup přípravy

Smícháme mouku s práškem do pečiva, mletým i vanilkovým cukrem.

Rozšleháme vejce a smícháme s rumem, rozpuštěným máslem a jogurtem. Vzniklý krém nalijeme na sypkou hmotu a z ingrediencí vymícháme hustší těsto.

Jahody omyjeme a zbavíme stopek. Můžeme použít i kompotované jahody, které necháme okapat.

těsto ihned nalijeme na plech vytřený olejem a vysypaný hrubou moukou. Na povrch rozložíme jahody obalené v hrubé mouce.

Plech dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 35 minut na 180 °C.

Upečenou bublaninu posypeme mletým cukrem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Křehká jogurtová bublanina

    Celkový počet komentářů: 14
    • Sonia
      Sonia

      Americke suroviny

      Vydarila sa! Sice s miernymi upravami: navyse nadrnuta citronova kora, zamena masla za olej, viac rumu- sa mi ulialo�, 3 vajcia- americke su mensie,+ z 2 som urobila sneh a pridala ho na totalny koniec, posypala ocukrovanymi cucoriedkami. Cesto bolo dost huste,asi by som nabuduce pridala viac jogurtu. Ja som mala velmi husty Turecky kefir.Suma sumarum lahodna, stavnata ,nadychana dobrotka.�

      16.01.2017 03:46:19

    • ko.ko
      ko.ko

      moc dobry desert, vlacny.

      25.04.2013 09:18:22

    • NIKIiiiii
      NIKIiiiii

      Jsem vážně zklamaná, věřila jsem tomuto receptu, a to co vzešlo ( tedy spíš nevzešlo) mě dost zklamalo, buchta byla tak křehká že ani nevím jak jí vyndám z plechu, a taky výška těsta...je tak centimetr vysoké, takže jahody obalené těstem..:-/

      14.06.2012 12:27:45


    • romiskali
      romiskali

      tak jsem zklamana.po 30 minutach jsem bublaninu vytahla z trouby,a z krehkou bublaninou to nema nic spolecneho,vazne.nevim co jsem udelala spatne,nepecu poprve,tento recept nedoporucuji dal.sory

      26.03.2012 10:08:21

    • romiskali
      romiskali

      Trefila jsem na tento recept,obrazek krasny,vypada moc dobre,no nic nakoupila suroviny a dnes jsem se do te bublaniny pustila,no jen to testo me trochu zaskocilo,pise se sice huste a moje bylo jak drobenka tak jsem pridla vic jogurtu,ted cekam tech 35 min a doufam ze bude dobra...

      20.03.2012 13:45:42

    • Jarka
      Jarka

      Chyba receptu

      Sice jsem to nezkoušela, opsala jsem si recept a vyzkouším v létě, až budou jahody. Pokud by opravku bylo těsto příliš husté, tak tam přidám nějakou lžíci horké vody. Jinak jakody zkuším trošku obalit, dělám to běžně např. s rozinkami do bábovky a je pravda, že se to dělá proto, aby ingredience zůstaly součástí třeba té bábovky a nebyly všechny u dna.

      28.02.2012 13:07:34

    • Lemra líná
      Lemra líná

      Rychlé, dobré

      Tento recept už je u nás evergreen. Dávám víc jogurtu, podle konzistence těsta i jogurtu, záleží jaký použijete. Ovoce dáváme různé. Dítko říká MŇAM :)

      08.11.2011 18:51:13

    • Sindy
      Sindy

      s Višněmi

      Dnes jsem upekla višňovou :-) - je moc dobrá....místo jogurtu (který jsem neměla) jsem dala zakysanou smetanu....Výsledek super a překvapivě rychlá příprava !!!

      Jen jsem nepochopila, proč se má ovoce obalit v mouce (příště již dělat nebudu - kazí to estetický vzhled)

      17.07.2011 19:27:37

    • Renica
      Renica

      Děkuji za skvělý recept! Mám doma 3 chlapy, a 1 plech byl do dvou hodin po vychladnutí pryč...vzala jsem si ponaučení z předchozích příspěvků a rovnou jsem do těsta vmíchala jogurt velký, 400g. Těstu to myslím nijak neublížilo, zdobila jsem třešněmi a nepropadly se mi, zůstaly po upečení zlehka zapuštěné. No prostě výborný, nadýchaný, lehounký moučník, ani nikomu najednou nevadilo, že musí plivat pecky :-)!

      10.06.2011 12:50:16


    Nalezeno receptů: 14
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Křehká jogurtová bublanina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.