reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Křehká domácí pizza

Křehké italské těsto a dobrá česká obloha v jednom receptu.


  • 3,7

    18×

    3,6 18
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň 1

náplň 2

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 662 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 905 hodnocení

Recept na banánové muffiny s pekanovými ořechy krok za krokem

28. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 651 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 731 hodnocení

Luštěninové penne s čočkovou omáčkou a feta sýrem krok za krokem

27. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 135 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 186 hodnocení

Jak uvařit vejce, aby neprasklo, dalo se dobře oloupat a mělo dokonalý žloutek

26. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 720 hodnocení

Tvarohové koblihy bez kynutí krok za krokem

25. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 602 hodnocení

Jak na to: Šťouchané brambory jako od babičky

24. 2. 2020

Postup přípravy

Vodu, droždí, sůl, cukr a olej (může být i slunečnicový) smícháme v míse a necháme vzejít kvásek. Poté vmícháme prosátou hladkou mouku a vypracujeme řidší vláčné těsto, které necháme na teplém místě kynout. Po asi 30 minutách těsto řádně propracujeme a necháme ještě kynout. Mám vyzkoušené, pokud mám těsto studené a nechce kynout, dát ho na 30 vteřin na ohřev do mikrovlnné trouby.

Na pizzu používám 2 základní omáčky.

První je smetanová sýrová -
na másle zpěníme na jemno nakrájenou cibulku, zalijeme smetanou a přisypeme směs strouhaných sýrů s parmazánem a strouhaný eidam. Podle potřeby přisolíme a svaříme na velice hustou omáčku.

Druhá rajčatová -
na rozpáleném oleji zpěníme na jemno nakrájenou cibulku, česnek a přidáme přesekaná rajčata i s nálevem. V létě si můžeme oloupat čerstvá rajčata, nebo v nejhorším případě použít i rajčatový protlak. Nakonec přidáme posekané lístky bazalky a vydusíme na jemnou hustou omáčku.

Nakynuté těsto ještě jednou propracujeme a rozválíme. Osobně preferuji pizzu na celý plech. Toto množství je přesně na 1 plech, nebo 2 menší kulatý pizzy. Na rozválené těsto dáme jednu z vybraných náplní a obložíme podle chuti a osobní obliby. Šunka, sýry, olivy, rajčata.

Křehkou domácí pizzu pečeme na 250 - 300 °C asi 10 - 15 minut podle velikosti těsta. Pečeme, dokud kraje krásně nezezlátnou.

Křehkou domácí pizzu ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Křehká domácí pizza

    Celkový počet komentářů: 5

    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Křehká domácí pizza

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.