reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Královská bábovka s ořechy

Opravdu vydařená bábovka. Recept je sice trochu dražší, ale moučník se přímo rozplývá na jazyku. Moc dobře chutná k odpolední kávičce.


  • 3,4

    40×

    3,4 40
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 599 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Vánoční tipy, díky kterým bude Štědrý den bez stresu

9. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 694 hodnocení

Recept na domácí Baileys krok za krokem

8. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Tajemství pletení vánočky

8. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Recept na vánoční kokosky krok za krokem

7. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 565 hodnocení

Adventní čas, svátky a tradice 2.díl

7. 12. 2019

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme "náplň". Nasekáme vlašské ořechy a nalámeme čokoládu. Zlehka obalíme v hladké mouce, ale nemusí být.

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Mouku promícháme s práškem do perníku.

Žloutky dáme do velké mísy, přidáme třtinový cukr, vanilkový cukr a olej. Krátce našleháme. Ke směsi přimícháme vlažnou vodu, rum a čerstvě vymačkanou citronovou šťávu. Dobře zamícháme. Těsto zahustíme připravenou moukou a nakonec zlehka vmícháme bílkový sníh. Přidáme ořechy, mandlové plátky a čokoládu.

Během přípravy těsta na královskou bábovku si vymažeme bábovkovou formu máslem nebo jiným tukem a vysypeme hrubou moukou. S vymazáním si dáme práci, aby se nám bábovka dobře vyklápěla. Troubu předehřejeme na 175 °C.

Těsto vlijeme do formy, přikryjeme alobalem a dáme péct. Bábovku pečeme prvních 30 minut přikrytou alobalem. Poté alobal odstraníme a ještě asi 20 minut dopékáme. Vyzkoušíme špejlí, pokud se těsto nelepí, je královská bábovka hotová.

Královskou bábovku s ořechy necháme trochu vychladit, vyklopíme opatrně z formy a před porcováním ji můžeme pocukrovat. Nejlepší je na druhý den (trochu odleželá).

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Královská bábovka s ořechy

    Celkový počet komentářů: 1

    • Parodie 7
      Parodie 7

      královská bábovka.....

      Recept vypadá lákavě,ale: zdá se mi to nikoliv nákladnější,jen zdlouhavé.Např.některé ingredience ani nevím,že existují.Sezamový olej,ořechový olej,třtinový cukr.To aby člověk šel do obchodu už s úmyslem tuto bábovku upéci.Nebo jsou tyto ingred.běžně v kuchyni?Asi jsem příliš nevzdělaný amatér,když na sebe prozrazuji tyto moje nedostatky.Proč ne obyčejný cukr,proč ne např.olivový nebo sluneč.olej.Poznal by někdo rozdíl?To si klidně udělám třenou bábovku a ta se na jazyku také jen rozplývá.To je tedy důvod,proč si tuto bábovku nemohu nikdy dopřát.Přesto přese všechno ten recept vypadá dobře a lákavě.Ale ne pro mne. Zdraví parodie7.

      15.11.2010 09:07:31


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Královská bábovka s ořechy

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.