reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Králík zapečený s brambory

Králičí maso zapečené s brambory a smetanou v zapékací míse.


  • 3,2

    92×

    3,1 92
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Králíka omyjeme, osušíme a nasekáme na kousky.

Slaninu pokrájenou nadrobno rozškvaříme a osolené kousky králíka na ní opečeme. Maso vyjmeme a výpekem vymažeme zapékací misku. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky nebo hranolky stejně jako cibuli.

Do zapékací misky dáme nejprve vrstvu brambor a cibule, posypeme hladkou moukou a poklademe kousky králíka, které posypeme mletou paprikou a rozškvařenou slaninou. Poslední vrstvu tvoří brambory. Zalijeme trochou vývaru a dusíme v troubě pod poklicí asi 3/4 hodiny. Pak zalijeme pokrm kysanou smetanou a dopečeme.

Králíka zapečeného s brambory ihned podáváme.

Zdroj: kniha Vaříte rádi?

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Králík zapečený s brambory

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.