reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Vařeného králíka obereme od kostí a nakrájíme na kostičky. Mrkev a petržel oškrábeme, uvaříme v osolené vodě do poloměkka a pak nakrájíme na větší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

Rozehřejeme olej, přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme bobkový list, kostičky mrkve a petržele, osolíme a vše spolu za stálého míchání restujeme 5 minut. Přilijeme 250 ml mléka a za občasného míchání uvedeme do varu. Odstraníme bobkové listy, přidáme 250 ml a ponorným mixerem vše rozmixujeme. Přidáme smetanu, citronovou šťávu i nadrobno nakrájené maso a přivedeme k varu.

Ve zbytku mléka rozmícháme mouku, kašičkou zahustíme omáčku a 10 minut provaříme. Podle chuti přidáme citronovou šťávu nebo přisolíme.

Králíka ve smetanové omáčce podáváme s těstovinami.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Králík ve smetanové omáčce

    Celkový počet komentářů: 2

    • Václav Prdel
      Václav Prdel

      6Toto bych fakt nejet vypadáto jako kdyby to někdo vyblil.kl

      08.04.2014 15:34:26

    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Králík ve smetanové omáčce

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.