reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Králík v pomalém hrnci

Osvědčený recept na hlavní chod pro milovníky králičího masa.


  • 5,0

    13×

    5 13

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 040 hodnocení

Batáty, sladké brambory v našem jídelníčku: Jak je chutně připravit?

20. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Kvíz: Znáte historii kuchyňských spotřebičů?

20. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Výborná polévka z pečené mrkve krok za krokem

20. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Červená čočka: Zdravá luštěnina pro každého aneb jak ji zařadit do jídelníčku

20. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Recept na dušený špenát z čerstvých listů krok za krokem

20. 10. 2020

Postup přípravy

Králíka omyjeme, rozdělíme na jednotlivé porce, osolíme a vložíme do pomalého hrnce, na jehož dno nakrájíme jednu střední cibuli a přilijeme 2 panáky vody. Na povrchu poklademe špekem, slaninou nebo domácím uzeným.

Králika v pomalém hrnci zakryjeme poklicí, hrnec nastavíme na 6 hodin pomalého pečení a jdeme spát. Ráno nás vzbudí vůně upečeného králíka a můžeme jenom baštit. Budete udiveni, kolik má v sobě králík šťávy. Tentokrát jsem ještě udělala ke králíkovi hřibovou omáčku. Použila jsem zmražené lesní hřiby a bylo to vynikající.

Králíka připraveného v pomalém hrnci podáváme s přílohou podle chuti. Před časem jsem dělala stejně jako králíka bažanty a byl to luxus.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Králík v pomalém hrnci

    Celkový počet komentářů: 2

    • Antonín Bulička
      Antonín Bulička

      králík v pomalém hrnci

      Trochu k té výborné chuti lze ještě přispět tím,že naporcovaného králíka naložím přes noc do piva. V hrnci pak ještě dokořeňuji univerzální směsí koření Mikado a taky ke konci pečení jemně přidám bylinky.

      25.11.2017 18:25:16

    • Karel
      Karel

      Komentář k receptu Králík v pomalém hrnci

      Takto dobrého a šťavnatého králíka jsem ještě neměl! Vynikající recept!!���

      06.11.2016 12:14:29


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Králík v pomalém hrnci

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.