Králík a tymián - kombinace, která si zaslouží vyzkoušet tento recept.
4-6 stroužků | česnek |
3 lžičky | sůl |
4 lžičky | máslo |
2-3 lžičky | tymián |
4 lžičky | drcený kmín |
1 dl | olej na pečení |
4 ks | králičí stehno |
podle potřeby | |
---|---|
voda nebo vývar |
Králíka naporcujeme, stehna dobře očistíme a zbavíme tuhé blány. Maso dobře prošpikujeme stroužky česneku, osolíme a posypeme drceným kmínem a tymiánem. Porce králíka vložíme do hluboké pánve, podlijeme olejem a pečeme. Průběžně maso otáčíme, podle potřeby podléváme vývarem nebo vodou. Před dopečením na porce masa poklademe kousek másla a necháme ho rozpustit. Králíka pečeného na tymiánu podáváme s bramborovou kaší a kyselým zelím.
Není nad českou klasiku! Dnes si krok za krokem připravíme pečeného králíka se zelím
Dnes se naučíme krok za krokem připravit šťavnatého pečeného králíka na bílém víně s vůní rozmarýnu, skvělou přílohou je červené zelí s brusinkami.
Dušené zelí, jak ho neznáte: S jablky, mangem i ve škubáncích
Pokud máte rádi dušené zelí, máme pro vás pár receptů, které doplní vaši kuchařku. Klasické bílé a červené dušené zelí obohatíme o jablíčko nebo mango, zelí použijeme k přípravě zelných škubánků a šišek, nechybí ani bramborové knedlíky, ke kterým zelí prostě patří.
autor Stáňa
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena