reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Králík na smetaně

Vynikající nedělní oběd


  • 4,3

    90×

    4,2 90
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Králíka naporcujeme, osolíme a dáme do pekáčku. Kdo má rád, může ho prošpikovat.

Cibuli nakrájíme na kolečka, ostatní zeleninu pokrájíme na kousky. Dáme k masu a přilijeme litr vody. Přidáme divoké koření a necháme 2 dny odležet v lednici.

Pak pekáč zakryjeme alobalem a dusíme hodinu a půl při 200 °C. Poté vyndáme králíka a dáme stranou. Vyjmeme koření a zeleninu rozmixujeme nebo
propasírujeme. Přidáme smetanu na vaření, zahustíme. Nakonec králíka na smetaně dochutíme solí.

Králíka na smetaně podáváme s domácím houskovým knedlíkem, do kterého přidáme trochu pokrájené slaniny.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Králík na smetaně

    Celkový počet komentářů: 12
    • Felix
      Felix

      Králík na smetaně

      Pokud vím vegetariáni nejí maso. Tudíž králíka nemůžou.

      15.01.2018 12:54:35

    • Felix
      Felix

      Králík na smetaně

      Úvod Recepty Králík na smetaně
      Králík na smetaně
      Fotografie receptu: Králík na smetaně
      Přidat vlastní
      Vynikající nedělní oběd

      4,380× 2 hod hlavní chod, česká kuchyně, vegetariánský recept 203 402× 6×
      Líbí se mi

      Uvařil/a jsem recept
      Ingredience

      2 ks

      petržel

      5 ks

      bobkový list

      5 kuličekcelý černý pepř1 lvoda1 kskrálík5 kuličekcelé nové koření1 kscibule3 ksmrkev1 kelímeksmetana na vařenípodle chuti celer sůl špekpodle potřeby hladká moukaPostup přípravyKrálíka naporcujeme, osolíme a dáme do pekáčku. Kdo má rád, může ho prošpikovat.Cibuli nakrájíme na kolečka, ostatní zeleninu pokrájíme na kousky. Dáme k masu a přilijeme litr vody. Přidáme divoké koření a necháme 2 dny odležet v lednici.Pak pekáč zakryjeme alobalem a dusíme hodinu a půl při 200 °C. Poté vyndáme králíka a dáme stranou. Vyjmeme koření a zeleninu rozmixujeme nebopropasírujeme. Přidáme smetanu na vaření, zahustíme. Nakonec králíka na smetaně dochutíme solí. Králíka na smetaně podáváme s domácím houskovým knedlíkem, do kterého přidáme trochu pokrájené slaniny.

      15.01.2018 12:52:07


    • Oldřich Kubec
      Oldřich Kubec

      Králík na smetaně

      Tento recept používáme i na divokého králíka /i polní zajíc/, ale je třeba nejdříve vyhledat broky v mase, aby v případě nálezu to nebylo považováno za vypadlou plombu ze zubu

      27.12.2017 10:44:35

    • Oldřich Kubec
      Oldřich Kubec

      Králík na smetaně

      Tento recept používáme i na divokého králíka /i polní zajíc/, ale je třeba nejdříve vyhledat broky v mase, aby v případě nálezu to nebylo považováno za vypadlou plombu ze zubu

      27.12.2017 10:44:10

    • Oldřich Kubec
      Oldřich Kubec

      Králík na smetaně

      Tento recept používáme i na divokého králíka /i polní zajíc/, ale je třeba nejdříve vyhledat broky v mase, aby v případě nálezu to nebylo považováno za vypadlou plombu ze zubu

      27.12.2017 10:43:26

    • Lucie
      Lucie

      Komentář k receptu Králík na smetaně

      Je to nutné, nechat dva dny odležet?

      23.06.2016 04:51:38

    • Radka
      Radka

      Komentář k receptu Králík na smetaně

      Super recept, dnes se všichni olizovali a po dobrotě se jen zaprášilo.

      04.12.2015 21:16:20

    • pauline
      pauline

      tohle je vegetariánský recept?!

      26.02.2013 18:16:59

    Nalezeno receptů: 12
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Králík na smetaně

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.