reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Králík na smetaně

Vynikající nedělní oběd


  • 4,3

    98×

    4,2 98
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 742 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 983 hodnocení

Sběr černého bezu: Na limonádu, čaj, med i likér

25. 5. 2020

Bábovka

4,7 1 706 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 795 hodnocení

Dokonalá, přitom tak jednoduduchá: Píchaná buchta krok za krokem

24. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 199 hodnocení

Špízy na gril: Lákavé recepty na masové i zeleninové ražniči

23. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 765 hodnocení

Recept na jemnou bramborovou kaši krok za krokem

22. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 655 hodnocení

Recept na výborný rebarborový koláč krok za krokem

21. 5. 2020

Postup přípravy

Králíka naporcujeme, osolíme a dáme do pekáčku. Kdo má rád, může ho prošpikovat.

Cibuli nakrájíme na kolečka, ostatní zeleninu pokrájíme na kousky. Dáme k masu a přilijeme litr vody. Přidáme divoké koření a necháme 2 dny odležet v lednici.

Pak pekáč zakryjeme alobalem a dusíme hodinu a půl při 200 °C. Poté vyndáme králíka a dáme stranou. Vyjmeme koření a zeleninu rozmixujeme nebo
propasírujeme. Přidáme smetanu na vaření, zahustíme. Nakonec králíka na smetaně dochutíme solí.

Králíka na smetaně podáváme s domácím houskovým knedlíkem, do kterého přidáme trochu pokrájené slaniny.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Králík na smetaně

    Celkový počet komentářů: 15
    • Hanka
      Hanka

      Komentář k receptu Králík na smetaně

      Naložit to do vody je spíš způsob, jak zbavit maso chuti. Navíc tedy nerozumím, proč ho dva dny máčet spolu se syrovou zeleninou, navíc v litru vody, což znamená, že není ani ponořený??? Osobně porcuji králíka sama. Kousky, které se hůř jedí: hlava, maso z břicha a hrudní koš dám na vývar, který pak použiji na omáčku. Má pak chuť nejen vodovou, ale i po mase....Když to děláte velmi pomalu několik hodin (3 - 4), maso je pak vláčné, nepotřebuje špek a jen se rozpadá. Není třeba nic nakládat.
      Dala bych pozor na to množství bobkového listu. Pepře klidně může být i víc, ale myslím, že 2, max. 3 listy bobkového listu stačí, jinak to bude převoněné.

      09.04.2020 17:15:22

    • Hanka
      Hanka

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      08.04.2020 12:51:22

    • Felix
      Felix

      Králík na smetaně

      Pokud vím vegetariáni nejí maso. Tudíž králíka nemůžou.

      15.01.2018 12:54:35


    • Felix
      Felix

      Králík na smetaně

      Úvod Recepty Králík na smetaně
      Králík na smetaně
      Fotografie receptu: Králík na smetaně
      Přidat vlastní
      Vynikající nedělní oběd

      4,380× 2 hod hlavní chod, česká kuchyně, vegetariánský recept 203 402× 6×
      Líbí se mi

      Uvařil/a jsem recept
      Ingredience

      2 ks

      petržel

      5 ks

      bobkový list

      5 kuličekcelý černý pepř1 lvoda1 kskrálík5 kuličekcelé nové koření1 kscibule3 ksmrkev1 kelímeksmetana na vařenípodle chuti celer sůl špekpodle potřeby hladká moukaPostup přípravyKrálíka naporcujeme, osolíme a dáme do pekáčku. Kdo má rád, může ho prošpikovat.Cibuli nakrájíme na kolečka, ostatní zeleninu pokrájíme na kousky. Dáme k masu a přilijeme litr vody. Přidáme divoké koření a necháme 2 dny odležet v lednici.Pak pekáč zakryjeme alobalem a dusíme hodinu a půl při 200 °C. Poté vyndáme králíka a dáme stranou. Vyjmeme koření a zeleninu rozmixujeme nebopropasírujeme. Přidáme smetanu na vaření, zahustíme. Nakonec králíka na smetaně dochutíme solí. Králíka na smetaně podáváme s domácím houskovým knedlíkem, do kterého přidáme trochu pokrájené slaniny.

      15.01.2018 12:52:07

    • Oldřich Kubec
      Oldřich Kubec

      Králík na smetaně

      Tento recept používáme i na divokého králíka /i polní zajíc/, ale je třeba nejdříve vyhledat broky v mase, aby v případě nálezu to nebylo považováno za vypadlou plombu ze zubu

      27.12.2017 10:44:35

    • Oldřich Kubec
      Oldřich Kubec

      Králík na smetaně

      Tento recept používáme i na divokého králíka /i polní zajíc/, ale je třeba nejdříve vyhledat broky v mase, aby v případě nálezu to nebylo považováno za vypadlou plombu ze zubu

      27.12.2017 10:44:10

    • Oldřich Kubec
      Oldřich Kubec

      Králík na smetaně

      Tento recept používáme i na divokého králíka /i polní zajíc/, ale je třeba nejdříve vyhledat broky v mase, aby v případě nálezu to nebylo považováno za vypadlou plombu ze zubu

      27.12.2017 10:43:26

    • Lucie
      Lucie

      Komentář k receptu Králík na smetaně

      Je to nutné, nechat dva dny odležet?

      23.06.2016 04:51:38


    Nalezeno receptů: 15
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Králík na smetaně

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.