reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Králík na jalovci

Recept na králičí stehna připravovaná na jalovci, která podáváme se slaninovými knedlíčky.


  • 4,5

    19×

    4,5 19
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 557 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 169 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na malé hranolky. Cibuli a zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Králičí stehna omyjeme, osušíme, prošpikujeme a na másle ze všech stran opečeme dorůžova. Maso přendáme do pekáče. Na výpeku necháme zpěnit cibuli, vmícháme nakrájenou zeleninu, trochu cukru a vše orestujeme.
Přendáme k masu, osolíme, okořeníme, podlijeme vínem a vývarem a v předehřáté troubě upečeme doměkka.

Králičí stehna vyjmeme a uchováme na teple. Ze zeleniny odstraníme koření, podle potřeby přilijeme vývar a vše rozmixujeme v hladkou omáčku.

Králičí stehna na jalovci podáváme se slaninovými knedlíčky, které chuť pokrmu výborně doplňují.

Příprava knedlíčků: Cibuli a slaninu nakrájíme najemno. Petrželku jemně usekáme. Mléko prošleháme s vejcem, osolíme a opepříme. Housky nakrájíme na malé kostičky. Na rozškvařené slanině orestujeme cibuli a kostičky housky dozlatova. Vychladlé přelijeme mlékem, necháme řádně vsáknout. Přidáme, mouku, bylinky, sůl, zázvor a vypracujeme těsto, ze kterého mokrýma rukama tvoříme knedlíčky. Slaninové knedlíčky vaříme zvolna v mírně vroucí vodě 7 - 10 minut.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Králík na jalovci

    Celkový počet komentářů: 2

    • Dadka
      Dadka

      Králíka na jalovci jsem udělala k nedělnímu obědu a bylo to výborné. jen bych asi podotkla, že je lepší maso i se zeleninou nejprve dusit pod pokličkou a pak teprve dát dopéct. Já jsem použila skleněný pekáč i s víkem, takže jsem celou dobu měla maso v troubě, i když přikryté. Zeleninu pod maso je rychlejší nastrouhat na hrubém struhadle a pak orestovat společně s malým kouskem nakrájené slaniny pro zvýraznění chuti a vůně omáčky. Na podlití bohatě postačí asi tak 0,5 l vývaru a víno dle receptu. Po rozmixování omáčky ji nebylo potřeba ani zahušťovat. Ještě jednou doporučuji....zdá se to složité, ale opak je pravdou..... Všem moc chutnalo a brzy zbylo na stole jen špinavé nádobí.

      26.11.2012 01:53:06

    • Dadka
      Dadka

      vypadá to skvěle, už se těším, jak tento recept v neděli vyzkouším. Králíka na jalovci jsem ještě nedělala, ale určitě to bude výborné. Vyzkouším a pak napíšu, jak to dopadlo. :)

      22.11.2012 08:39:03


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Králík na jalovci

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.