reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Králík na česneku

Králík na česneku

Upečený domácí králík patří k pochoutkám české kuchyně, navíc bílé králičí maso je lehce stravitelné.


  • 4,4

    249×

    4,4 249
  • 2 h 40 min

  • 41×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Pekáč vymažeme sádlem. Místo sádla můžeme použít Ramu nebo máslo. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a narovnáme ji na dno pekáče. Česnek oloupeme a prolisujeme.

Očištěného, rozporcovaného králíka dáme na vymazaný pekáč s cibulí. Maso nasolíme, potřeme prolisovaným česnekem, posypeme kmínem a dáme péci do vyhřáté trouby. Pečeme pozvolna asi při 150 °C. Pečeme asi 2,5 hodiny, ale i více.
Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a podléváme trochou vody. Králíka pečeme dozlatova a doměkka.

Upečeného králíka vyjmeme, vypečenou šťávu lehce poprášíme moukou, případně ještě naředíme vodou a krátce v troubě podusíme.

Králíka na česneku podáváme s knedlíky, bramborovými špalíčky či s chlupačkami. Doplníme podle našeho výběru kysaným zelím, případně špenátem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Králík na česneku

    Celkový počet komentářů: 21
    • Blanche
      Blanche

      Komentář k receptu Králík na česneku

      Tento recept jsem použila pro přípravu nutrie :-)

      31.05.2017 15:26:44

    • Paul.24
      Paul.24

      Komentář k receptu Králík na česneku

      Výborný recept :-) Dělám takto už po několikáté a neměnil bych !! Jen není na škodu přidat kapu bílýho vína. A šťávu na závěr trochu projedu tyčovým mixérem, aby tam nelpavaly kousky cibule. A posledních cca 15 min pod turbo gril. :-) Tímhle jídlem nikdy nikoho neurazím :-D

      06.12.2015 10:41:14

    • Anitep
      Anitep

      Komentář k receptu Králík na česneku

      Výborné. Děkuji

      11.10.2015 14:12:40


    • Ladislav
      Ladislav

      Králík slavil úspěch. Dělal jsem jej po celou dobu v uzavřeném skleněném pekáči.
      Na cibuli a česneku nešetřit.. Přílohou byl kynutý knedlík a zelí. Vynikjící

      09.10.2015 20:39:53

    • eratni
      eratni

      skvělé

      Přidal jsem ještě hodně špeku do pekáče i prošpikoval, dvě hoďky v parní troubě a dokonalost - jednoduché a výborné.

      16.09.2014 15:28:44

    • sarka
      sarka

      Komentář k receptu Králík na česneku

      prosim vas.,ma byt kralik v prikrytem pekaci nebo v otevrenem?dekuji za odpoved

      04.05.2014 10:28:18

    • Janischaaa
      Janischaaa

      Skvělý oběd:-) upgradovala jsem to slaninou protože té není nikdy dost a pochutnali jsme si:-)

      07.10.2012 14:37:56

    Nalezeno receptů: 21
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Králík na česneku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.