reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Králík na česneku se zeleninou

Recept na králíka na česneku s troškou zeleniny a dobrým kořením.


  • 5,0

    5 8
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Nejprve si do králíka nařežeme podlouhlé řezy, aby se do něj lépe vsákl česnek. Poté si nastrouháme (nebo namačkáme) česnek. Česnekem potřeme králíka (popřípadě pokmínujeme) a přiměřeně osolíme.
Všechno z obou stran. Poté necháme králíka chvíli odležet a dáme ho do pekáče, ve kterém jsou 2 lžíce sádla a 1 dl vody.

Králíka v pekáčku dáme do předehřáté trouby na 160 °C a přiklopíme poklicí, takto pečeme 2 hodiny, občas ho otočíme a přelijeme výpekem. Poté dáme víko na stranu a pečeme cca půl hodiny, aby maso zčervenalo a bylo křehké. Doba pečení také záleží na věku králíka a jeho tuhosti. Kdyby se vám zdál ještě tuhý, tak ho nechte ještě chvilku péct.

Mezitím (zhruba půl hodiny před dopečením králíka) vsypeme už rozmrazenou zeleninu na pánev s máslem a přiměřeně okořeníme libovolným kořením - lze použít koření adžika, gyros a kari.

Králíka na česneku se zeleninou můžeme servírovat s bramborem, bramborovou kaší i s bramborovým knedlíkem jako výborný hlavní chod.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Králík na česneku se zeleninou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.