reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Králík dušený na víně

Králík s rozmarýnem dušený na víně s vermutem.


  • 4,6

    17×

    4,6 17
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 657 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Tvarohové koblihy bez kynutí krok za krokem

25. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 651 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 729 hodnocení

Jak na to: Šťouchané brambory jako od babičky

24. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 132 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 185 hodnocení

Mleté maso a koření: Naučte se správné kombinace a vyzkoušejte prověřené recepty

24. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 720 hodnocení

Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem

21. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 602 hodnocení

Znáte eintopf, quiche nebo kofty? Prověřte své vědomosti mezinárodní kuchyně v našem testu

21. 2. 2020

Postup přípravy

Očištěného králíka rozdělíme na 8 kousků, které na rozpáleném oleji ze všech stran opečeme, osolíme a opepříme.

Cibuli oloupeme a spolu s očištěným pórkem nakrájíme na kostky. Cherry rajčátka přepůlíme. Rozmarýn stáhneme ze stonků.

Králíka podlijeme vínem i vodou, přidáme cibuli, pórek, rajská jablíčka, rozmarýn i celý pepř.

V předehřáté troubě dusíme pod poklicí asi 20 minut na 200 °C. Poté králíka obrátíme, promícháme, přilijeme smetanu i vermut a spolu ještě 30 minut dusíme bez poklice.

Králíka podle chuti přisolíme a jednotlivé porce posypeme bylinkami. Jako příloha postačí čerstvé bílé pečivo nebo vařené brambory.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Králík dušený na víně

    Celkový počet komentářů: 2

    • Lenka
      Lenka

      Komentář k receptu Králík dušený na víně

      Dneska jsme zkoušeli tento recept, dělali jsme jen 2 zadní nohy, dali jsme tam o dost víc smetany, než je v receptu (celý kelímekú a asi i o trochu víc vína, nechali jsme to v troubě asi o půl hoďky dýl, udělali jsme si k tomu šťouchané brambory s cibulkou a slaninou a bylo to nejlepší jídlo za hodně dlouhou dobu :)

      17.11.2013 15:43:19

    • PBesuchov
      PBesuchov

      Milá Renato, udělal jsem ušáka podle receptu a ... nejprve jsem nechápal, proč dávat bílé víno i vermut (?). Výsledná chuť mi obě ingredience vůbec nezachytila. A celkově mi králík připadal celý nějaký "nemastný neslaný". Každý máme jiný jazyk, nicméně nějak mne to zklamalo. Byť jsme "ohlodali" i nejmenší kostičky ... :-)

      21.09.2008 21:50:36


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Králík dušený na víně

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.