reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Králičí stehna na tymiánu a rozmarýnu v máslovo-vínové omáčce

Osvědčený recept na velmi chutně a jednoduše upravené králičí maso.


  • 2,9

    19×

    2,8 19
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Postup přípravy

Králika naporcujeme, jednotlivé díly odblaníme, omyjeme a osušíme. Nastrouháme kůru z citronu a vymačkáme z něj šťávu. Stehna vydatně osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, polijeme citronovou šťávou a necháme chvíli odpočinout. Ostatní části králíka odložíme do mrazáku na jiné použití.

Troubu rozehřejeme na 200 °C na funkci horní a dolní ohřev s ventilátorem. Česnek očistíme a stroužky rozetřeme nožem. Brambory očistíme, pokrájíme na menší kusy a vložíme do studené vody. Čerstvý tymián a rozmarýn omyjeme a osušíme. Na desku natrháme lístky tymiánu a přidáme nadrobno posekaný rozmarýn. Králičí stehna jemně polijeme olejem a vyválíme v připravených bylinkách.

V hluboké pánvi s odnímatelnou rukojetí na rozehřátém oleji na nejvyšším plameni na hořáku zprudka opečeme králičí stehna z obou stran (asi 3 až 4 minuty). V polovině pečení posypeme stehna z obou stran nastrouhanou citronovou kůrou, poté na stehna rozdrobíme asi 1 lžičku čerstvého másla. V poslední minutě opékání přidáme rozetřené stroužky česneku, přilijeme suché bílé víno (Sauvignon blanca) a asi 1 až 2 minuty zprudka povaříme. Víno necháme jen pořádně zasyčet a přihodíme scezené brambory.

Pánev s králičími stehny vložíme do předehřáté trouby a dopékáme doměkka - asi 35 až 40 minut. Když pánev vybereme z trouby, na králičí stehna rozdrobíme ještě jednu lžíci čerstvého másla, necháme rozpustit zbytkovým teplem, ale nemícháme, jen pánví zlehka potřeseme, aby se máslo spojilo s vínovou omáčkou.

Hotová králičí stehna podáváme horká s brambory, které se spolu s nimi upekly. Jde o velmi chutné jemné králičí maso na bylinkách, voňavé po česneku a svěží po citronu v lahodné máslovo-vínové omáčce. Králičí stehna na tymiánu a rozmarýnu v máslovo-vínové omáčce - to je skutečná pochoutka na nedělním stole.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Králičí stehna na tymiánu a rozmarýnu v máslovo-vínové omáčce

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.