reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

podle chuti

podle potřeby

Postup přípravy

Králičí plec s hrudí omyjeme. Menší celer, velkou mrkev a malou petržel očistíme, oloupanou šalotku nasekáme na drobno a anglickou slaninu nakrájíme na nudličky. Žampiony nebo pravé hříbky očistíme a nakrájíme na plátky. Petrželovou nať jemně nasekáme.

Králičí maso vložíme do studené vody, přidáme sůl a spolu s kořením (bobkový list, celý pepř a nové koření) a očištěnou zeleninou (celer, mrkev, petržel) zvolna uvaříme doměkka. Pak měkoučké králičí maso obereme a natrháme po vláknech na kousky. Zredukovaný vývar uchováme stranou.

Na oleji zpěníme slaninu a šalotku, poté přilijeme víno a jakmile se alkohol zcela odpaří, vmícháme houby. Směs krátce orestujeme, ochutíme solí a pepřem, podlijeme malým množstvím králičího vývaru a za občasného míchání asi 15 minut dusíme doměkka. Pak přidáme maso, podle potřeby přilijeme vývar, vše krátce povaříme a nakonec zjemníme smetanou. Králičí směs prohřejeme, ale již nevaříme, a dochutíme nasekanou petrželkou.

Králičí směs se žampiony, slaninou a smetanou rozdělíme na porce a podáváme se širokými nudlemi.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Přidat příspěvek k receptu Králičí směs se žampiony

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.