Králičí maso omyjeme a v zeleninovém vývaru povaříme doměkka, až maso samo odpadává z kostí. Zhruba hodinu, ale záleží na stáří králíka. Maso obereme z kostí a necháme vychladnout.
Cibuli očistíme a spolu s půlkou slaniny a špeku a vším masem umeleme na strojku na maso. Zbylou slaninu a špek nakrájíme na drobné kostičky. Do umletého masa vmícháme slaninu, vejce, koření podle chuti a vývar se strouhankou podle potřeby. Směs na paštiku velmi dobře promícháme.
Formu na paštiku vymastíme, naplníme králičí směsí a přikryjeme. Vložíme ji do vhodné nádoby s vodou a ve vyhřáté troubě ji vaříme asi 80 minut.
Hotovou králičí paštiku necháme dobře vychladnout, nejlépe do druhého dne. Králičí paštiku vyklopíme, nakrájíme a můžeme servírovat.