reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Králičí hřbet s červenou čočkou a pestem z medvědího česneku

Recept na králičí hřbet s červenou čočkou a pestem z medvědího česneku.


  • 2,7

    2,7 7
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

pesto

podle chuti

podle potřeby

příloha

směs



Postup přípravy

Králičí hřbet očistíme a z ořezu připravíme jemnou fáš se zeleninou, nasekanými bylinkami a smetanou. Na rozprostřenou vepřovou bránici rozložíme slaninu na plátky, ochucené králičí hřbety a navršíme nádivkou se špenátem. Zabalíme do alobalu a zvolna táhneme ve vývaru asi 10 minut. Vybalíme a prudce opečeme na olivovém oleji.

Očištěný chřest spaříme v osolené vodě s cukrem a zlehka orestujeme na másle. Namočenou červenou čočku scedíme. Na másle orestujeme šalotku s česnekem a zalijeme martini, necháme vyvařit, přidáme polovinu čočky, vývar, okořeníme a vaříme do měkka.

Nakonec přidáme trochu smetany a s kouskem másla vymixujeme do hladké omáčky. Druhou polovinu čočky zlehka orestujeme na másle s drobně nasekanou zeleninou, šalotkou, rajčátky a sekaným kerblíkem.

Do středu talíře upravíme čočkové ragú, obložíme orestovaným chřestem a okolo dáme omáčku, pesto rozmixované z olivového oleje, medvědího česneku a loupaných mandlí, ozdobíme dýňovým olejem a nakonec králičí hřbet upečený dorůžova.

Králičí hřbet s červenou čočkou a pestem z medvědího česneku podáváme jako chutný vydatný oběd.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Králičí hřbet s červenou čočkou a pestem z medvědího česneku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.