reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Králičí hřbet s červenou čočkou a pestem z medvědího česneku

Recept na králičí hřbet s červenou čočkou a pestem z medvědího česneku.


  • 2,7

    2,7 7
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

pesto

podle chuti

podle potřeby

příloha

směs



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 577 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Recept na linecké těsto krok za krokem

15. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 611 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 685 hodnocení

10+1 otázek: Tuky jsou pro tělo nepostradatelné, kterým se však raději vyhýbat?

14. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Recept na vánoční perníčky krok za krokem

14. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Příprava smaženého sýru podle šéfkuchaře

14. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 554 hodnocení

Videorecept: Vafle z ječné mouky - rychlá svačinka, se kterou u dětí zabodujete!

13. 11. 2019

Postup přípravy

Králičí hřbet očistíme a z ořezu připravíme jemnou fáš se zeleninou, nasekanými bylinkami a smetanou. Na rozprostřenou vepřovou bránici rozložíme slaninu na plátky, ochucené králičí hřbety a navršíme nádivkou se špenátem. Zabalíme do alobalu a zvolna táhneme ve vývaru asi 10 minut. Vybalíme a prudce opečeme na olivovém oleji.

Očištěný chřest spaříme v osolené vodě s cukrem a zlehka orestujeme na másle. Namočenou červenou čočku scedíme. Na másle orestujeme šalotku s česnekem a zalijeme martini, necháme vyvařit, přidáme polovinu čočky, vývar, okořeníme a vaříme do měkka.

Nakonec přidáme trochu smetany a s kouskem másla vymixujeme do hladké omáčky. Druhou polovinu čočky zlehka orestujeme na másle s drobně nasekanou zeleninou, šalotkou, rajčátky a sekaným kerblíkem.

Do středu talíře upravíme čočkové ragú, obložíme orestovaným chřestem a okolo dáme omáčku, pesto rozmixované z olivového oleje, medvědího česneku a loupaných mandlí, ozdobíme dýňovým olejem a nakonec králičí hřbet upečený dorůžova.

Králičí hřbet s červenou čočkou a pestem z medvědího česneku podáváme jako chutný vydatný oběd.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Králičí hřbet s červenou čočkou a pestem z medvědího česneku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.