Eintopf je jednoduchý zázrak z jednoho hrnce či kotlíku, který zvládne prakticky každý. Užijte si recept na eintopf třeba společně s dětmi u ohně s bublajícím kotlíkem. Vaření je přece zábava.
5 stroužků | česnek |
3 lžíce | olej |
1 kg | brambory |
1 hrst | majoránka |
2 ks | cibule |
3 ks | mrkev |
2 ks | petržel |
2 ks | bobkový list |
2 lžíce | paprika mletá |
1 hlávka | bílé zelí |
2 hrstě | petrželová nať |
0.5 kg | mleté maso |
1 lžíce | mletý kmín |
2 ks | papriková klobása |
2 hrstě | mražená kukuřice |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř | |
podle potřeby | |
silný vývar |
Pro vaření eintopfu můžeme použít veškeré druhy libovějšího masa (lze použít i mleté), ale i uzeniny. Pokud použijeme mleté maso, tak ho nejdříve ochutíme solí a pepřem. Zelenina se hodí především kořenová, cibule, zelí, kapusta, dále se přidávají brambory, fazole, ale možnosti jsou na chuti a fantazii každého kuchaře. Pak zbývá jen dobrý vývar, koření a bylinky a skvělý výsledek je zaručen. Jedná se o jednoduché vaření na velmi mírném ohni, kdy veškeré suroviny nakrájíme, vložíme postupně do vývaru podle toho, jakou délku vaření daná surovina vyžaduje. První dáme vařit zelí, maso atd. Obvykle vaříme 2 - 3 hodiny, takže zbývá spousta času na další společné aktivity. Kotlíkový eintopf podáváme s krajícem čerstvého chleba.
10 skvělých a poctivých receptů z jednoho hrnce
Domácí a poctivé recepty z jednoho hrnce nebo pekáčku. Snadné na přípravu a chuťově vynikající pokrmy, kterými nasytíme celou rodinu.
Recept na vepřový guláš z trouby krok za krokem
Dnes vám přinášíme recept na chutný a téměř bezpracný guláš, který je vhodný i pro celiaky. S tímto fotoreceptem jej zvládne úplně každý.
autor Richard Novák
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena