reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kotleta se slaninou pod hermelínovým závojem

Vepřové maso rychle, jednoduše - je velmi chutné a vhodné i pro slavnostní příležitost.


  • 3,3

    146×

    3,3 146
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Vepřové maso (bez kosti) opláchneme, připravíme porce a naklepeme. Okořeníme kořením na pečená vepřová masa, pepřem a mletým tymiánem. Zalijeme olivovým olejem a necháme uležet.

Rozehřejeme olej na hlubší pánvi a vložíme maso. Po opečení otočíme a přikryjeme pokličkou. Zlehka podléváme - maso nesmí být ponořené. Asi po půl hodině porce masa osolíme, poklademe plátky slaniny a pečeme doměkka. Už ho neotáčíme.

Je-li maso měkké, podlijeme ho vodou rozmíchanou se škrobovou moučkou (vznikne zahuštěná šťáva - omáčka) a poklademe porce masa plátky hermelínu. Pod pokličkou necháme sýr rozpéct.

Podáváme s bramborovými hranolky (přelitými vzniklou omáčkou) nebo s jinou přílohou a se zeleninou (paprikou, rajčaty).

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kotleta se slaninou pod hermelínovým závojem

    Celkový počet komentářů: 1

    • doktor
      doktor

      Konečně vepřové jinak.Moc dobrý recept.Děkuji.

      21.09.2006 01:47:06

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Kotleta se slaninou pod hermelínovým závojem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.