Košíčky s pudinkovou náplní zdobené barevným rybízem určitě potěšíte vítanou návštěvu i nevítanou tchyni. Recept možná na první pohled vypadá složitě, ale je to jen zdání.
1 špetka | sůl |
100 g | máslo |
80 g | cukr krupice |
100 g | polohrubá mouka |
náplň | |
---|---|
200 ml | mléko |
1 balíček | vanilkový cukr |
1 kelímek | smetana ke šlehání |
0.5 balíčku | pudinkový prášek |
špetka | žluté potravinářské barvivo |
podle potřeby | |
tuk na vymazání | |
hrubá mouka na vysypání | |
na ozdobu | |
150 g | černý rybíz |
150 g | červený rybíz |
150 g | bílý rybíz |
na potření | |
6 lžic | rozpuštěná želatina |
Z rozpuštěného másla, cukru, polohrubé mouky a soli vypracujeme tužší těsto, které necháme v chladničce 30 minut odležet. Z pudinkového prášku (vanilkový, banánový), cukru a mléka uvaříme hustý pudink. Pudink necháme zcela vychladnout a pak do něj vmícháme šlehačku a barvivo. Formičky na košíčky vymažeme a vysypeme. Těsto vtiskneme do připravených formiček, naskládáme na plech a v předehřáté troubě pečeme 8 - 10 minut na 170 °C. Upečené mírně vychladlé košíčky vyklopíme a necháme zcela vychladnout. Pudinkovou náplň nandáme do cukrářského sáčku a nastříkáme do košíčků. Po povrchu "rozsypeme" rybíz a přelijeme jej rozpuštěnou želatinou. Košíčky s rybízem necháme v ledničce ztuhnout.
Vzpomínka na dětství: Citronová babeta s rybízem krok za krokem
Citronovou babetu si možná vybavíte jako oblíbený moučník z dětství. Pojďme se ji dnes naučit připravit krok za krokem, aby byla voňavá, nadýchaná a vláčná, přesně tak, jak má být.
Rybíz právě dozrál: Vyzkoušejte rybízový koláč se sněhovou peřinou
Rybíz dozrál, proto je čas si z něj upéct velmi dobrý koláč. Ideální je červený rybíz, na recept však lze použít i rybíz bílý. Pouze černý rybíz není pro tento druh koláče vhodný.
autor Renata Hřebíčková
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena