Těsto na košíčky připravíme podle receptu:
Rychle křehké kokosové těsto. Těsto natlačíme do dobře vymazaných formiček a uprostřed uděláme koncem vařečky důlek. Košíčky upečeme ve vyhřáté troubě, až jsou zlatavé. Trochu vychladlé vyklopíme.
Mezitím si připravíme čokoládový krém. Ve vodní lázni rozpustíme za stálého míchání čokoládu a máslo. Přidáme žloutky a opět šleháme. Vyjmeme z horké vodní lázně a ihned vmícháme tekutou smetanu ke šlehání. Dobře promícháme a ochutíme rumovou trestí. Čokoládový krém necháme vychladnout, ale ne úplně, zatuhl by příliš.
Na studené košíčky stříkáme pomocí cukrářského sáčku a koncového zdobítka čokoládový krém. Na závěr můžeme každý košíček s čokoládovým krémem dozdobit cukrovou vločkou nebo jiným zdobením.
Košíčky s čokoládovým krémem uchováváme v chladu.