reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Koření na uzené maso

Recept na směs koření, která se používá při vaření uzeného masa. Tato směs se dá snadno připravit doma.


  • 4,7

    184×

    4,6 184
  • 10 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 794 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 013 hodnocení

Papriky na každý den: Vyzkoušejte netradičně plněné papriky, paprikovou hořčici i paprikový krém

8. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 741 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 829 hodnocení

Domácí a poctivá: Pistáciová zmrzlina krok za krokem

7. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 208 hodnocení

6 nejlepších receptů na sýr, maso i zeleninu v těstíčku

7. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 608 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 784 hodnocení

Recept na švestkový koláč s tvarohem krok za krokem

6. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 677 hodnocení

Připravte se na další vlnu veder: Míchané drinky a osvěžující sorbety vás nakopnou

5. 8. 2020

Postup přípravy

Nachystáme si podle receptu veškeré koření - hořčičná semínka, celý černý pepř, nové koření, bobkové listy a jalovec. Vše semeleme, prosejeme přes sítko a nasypeme do čisté suché kořenky nebo skleničky se šroubovacím uzávěrem.

Koření na uzené maso používáme při vaření masa s kořenovou zeleninou. Na 3 - 4 litrový hrnec patří asi půl lžičky kořenící směsi.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Koření na uzené maso

    Celkový počet komentářů: 2

    • 5159
      5159

      Opsaný recept z knihy Receptář pro každý den.

      Uveřejněný recept je doslova opsán z knihy P.Podlahy a Z.Březiny "Receptář pro každý den",vydané v r.1991.V uvedené knize je recept pod pořadovým číslem 298.
      V receptu,uvedeném na netové adrese Varení.cz jsou pouze dávky koření zdvojnásobené,což je nepřiměřené a na 3l vody by bylo vhodné dát jen necelou 1/4 čajové lžičky,jinak je chuť ueneého masa znehodnocena - ovšem za předpokladu,že bylo použito koření čerstvé,nevyčpělé.

      08.10.2013 20:31:00

      • veraricna
        veraricna

        Re: Opsaný recept z knihy Receptář pro každý den.

        Opsala jsem to i namíchala koření podle sešitu,který si kdysi psala maminka.Zdroje všech receptů neznám,jen pokud tam má přímo uvedené jméno někoho z rodiny nebo bývalých sousedů.Koření jsem vyzkoušela a rozhodně chuť uzeného masa nezničilo.

        09.10.2013 08:01:06


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Koření na uzené maso

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.