Uzený hovězí jazyk omyjeme a vložíme do studené vody s cibulí a česnekem. Přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list a vaříme téměř doměkka. Poté ještě horký jazyk ponoříme do studené vody a kůži sloupneme.
Teplý oloupaný jazyk potřeme olejem a obalíme v drcené směsi koriandru s černým pepřem a pevně zabalíme do folie. Takto připravený uzený jazyk necháme do druhého dne rozležet. Pak jazyk zbavíme obalu, vložíme na pařák do papiňáku a ještě asi 10 - 15 minut dovaříme doměkka. Měkký jazyk odložíme na mřížku a necháme krátce zchladnout.
Takto připravený ochucený jazyk nakrájíme na velmi tenké plátky a můžeme servírovat do sendvičů s okurkami a hořčicí nebo s nejrůznějšími dipy jako chuťovku. Pokrm výborně chutná teplý, ale i za studena.