Kořeněný lilek na grilu

20 min | příloha | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1467x
Je libo něco zeleninového na gril? Lilek je oblíbenou zeleninou pro tento druh přípravy. Recept s jednoduchou marinádou na potření.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Větší lilek omyjeme, zbavíme zelených částí a nakrájíme na kolečka nebo podélné plátky, jak kdo má rád.

V mističce si rozmícháme olej, sůl, pepř a bylinky s česnekem.

Lilek marinádou potřeme z obou stran a klademe na gril. Grilujeme podle žáru asi 10 minut, až je lilek zlatavý.

Kořeněný lilek na grilu podáváme jako přílohu nebo chuťovku.

Michy autor receptu:

Kořeněný lilek na grilu

Počet přidaných receptů: 3517

Ingredience

3,4
dobrý recept
5 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kořeněný lilek na grilu

Přidat příspěvek k receptu Kořeněný lilek na grilu
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!

  • Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Rádi si v těchto dnech zdobíte zahrádku, terasu nebo balkon pestrobarevnými a různě velikými dýněmi? A jak by také ne, je přece jejich čas a jako podzimní dekorace jsou nepřekonatelné. Už také víme, že dýně je nadmíru zdravá zelenina a pomůže nám dokonce i s hubnutím.




přidat nový recept