reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kořeněný džem z rajčat

Urodilo se vám hodně rajčat? Vyzkoušejte tento recept na kořeněný džem, který výborně chutná ke grilovanému masu.


  • 4,1

    39×

    4 39
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 776 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 006 hodnocení

Vychutnejte si Vietnam: Úžasná polévka Pho bo krok za krokem

15. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 732 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 821 hodnocení

Vzpomínka na dětství: Citronová babeta s rybízem krok za krokem

14. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Léto prostě chutná: Zavařujte, grilujte a zkuste nové recepty

13. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 604 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 778 hodnocení

Recept na meruňkový koláč s tvarohem krok za krokem

12. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 675 hodnocení

Nedělní ráno nemůže začít lépe: Vyzkoušejte recept na borůvkovo-banánové lívance

12. 7. 2020

Postup přípravy

Velká a vyzrálá rajčata spaříme a oloupeme. Česnek a cibuli sloupneme a jemně usekáme. Zázvor oloupeme a nastrouháme.

Na oleji necháme zpěnit cibuli, česnek a zázvor. Potom přidáme celá oloupaná rajčata, která až v hrnci rozmačkáme vidličkou. Vše osladíme medem a hnědým cukrem. Podlijeme rajčatovou šťávou, vinným octem, přidáme hvězdičku badyánu a celou skořici. Ochutíme solí, pepřem, mletým zázvorem a špetkou hřebíčku. Zmírníme teplotu na minimum a zakryté zvolna dusíme 60 - 70 minut do zhoustnutí. Během dušení, zejména ke konci přípravy, džem promícháváme, aby se nepřipálil.

Z vychladlého kořeněného džemu z rajčat odstraníme badyán a celou skořici, naplníme do sklenice a uchováme v chladu.

Kořeněný rajčatový džem podáváme všude tam, kde používáme kečup. Výborně chutná ke grilovaným steakům, hranolkům nebo jako náplň do hamburgerů.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kořeněný džem z rajčat

    Celkový počet komentářů: 3
    • Olga
      Olga

      Džem z rajčat

      Použila jsem tyčový mixér místo vidličky a vynechala hřebíček, jinak jsem se receptu držela. A musím říct, že výsledek je vynikající. Plnila jsem horké do teplých skleniček jako marmeládu, nemělo by se to kazit. Z uvedeného množství mám 3 malé skleničky. Stálo to za vyzkoušení.

      23.08.2019 11:53:10

    • betunak
      betunak

      tak se na tento recept zitra chystam.uz se tesim!!!!!!

      30.09.2010 21:58:16

    • alča
      alča

      JARKO,prosím jaké asi množství těch rajských?Asi to v redakci vypadlo.Děkuji Alča

      25.09.2010 19:46:45



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Kořeněný džem z rajčat

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.