reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kořeněný džem z rajčat

Urodilo se vám hodně rajčat? Vyzkoušejte tento recept na kořeněný džem, který výborně chutná ke grilovanému masu.


  • 4,0

    36×

    3,9 36
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Velká a vyzrálá rajčata spaříme a oloupeme. Česnek a cibuli sloupneme a jemně usekáme. Zázvor oloupeme a nastrouháme.

Na oleji necháme zpěnit cibuli, česnek a zázvor. Potom přidáme celá oloupaná rajčata, která až v hrnci rozmačkáme vidličkou. Vše osladíme medem a hnědým cukrem. Podlijeme rajčatovou šťávou, vinným octem, přidáme hvězdičku badyánu a celou skořici. Ochutíme solí, pepřem, mletým zázvorem a špetkou hřebíčku. Zmírníme teplotu na minimum a zakryté zvolna dusíme 60 - 70 minut do zhoustnutí. Během dušení, zejména ke konci přípravy, džem promícháváme, aby se nepřipálil.

Z vychladlého kořeněného džemu z rajčat odstraníme badyán a celou skořici, naplníme do sklenice a uchováme v chladu.

Kořeněný rajčatový džem podáváme všude tam, kde používáme kečup. Výborně chutná ke grilovaným steakům, hranolkům nebo jako náplň do hamburgerů.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kořeněný džem z rajčat

    Celkový počet komentářů: 2

    • betunak
      betunak

      tak se na tento recept zitra chystam.uz se tesim!!!!!!

      30.09.2010 21:58:16

    • alča
      alča

      JARKO,prosím jaké asi množství těch rajských?Asi to v redakci vypadlo.Děkuji Alča

      25.09.2010 19:46:45

    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Kořeněný džem z rajčat

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.