reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kořeněné masové kuličky na zelenině

Recept na velmi chutné jídlo s arabským kořením v lehké a svěží zeleninové omáčce.


  • 2,8

    16×

    2,7 16
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka

podle potřeby

směs



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 744 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 983 hodnocení

Bez černý neboli bezinky - znáte jeho léčivé účinky?

28. 5. 2020

Bábovka

4,7 1 706 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 796 hodnocení

Recept na výbornou cibulačku s vínem krok za krokem

27. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 199 hodnocení

Videorecept pro všechny milovníky čokolády: Jemná čokoládová pěna podle Anny

26. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 766 hodnocení

Sběr černého bezu: Na limonádu, čaj, med i likér

25. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 656 hodnocení

Dokonalá, přitom tak jednoduduchá: Píchaná buchta krok za krokem

24. 5. 2020

Postup přípravy

Do mísy dáme mleté hovězí maso, přidáme na jemno pokrájenou cibuli, čerstvě posekanou petrželovou nať, několik posekaných listů čerstvé máty, osolíme, okořeníme mletým římským kmínem, mletou skořicí a špetkou cayenského koření. Všechno spolu dobře promícháme a necháme volně odpočívat.

Zatím pokrájíme očištěnou cibuli nadrobno, umytou čerstvou kapii pokrájíme na malé kousky, omytou mladou cuketu pokrájíme na kolečka, čerstvé zelené fazolky očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kusy. Můžeme použit i mražené fazole, které ve studené vodě rozmrazíme. Čerstvá rajčata nařežeme na jednom konci nožem do kříže, potom dáme na několik sekund do vroucí vody, následně do studené, oloupeme a pokrájíme nadrobno.

Brambory oloupeme. pokrájíme na malé kostky a dáme do studené vody. Petrželovou nať omyjeme a posekáme na jemno. Z masové hmoty rukama navlhčenými ve vodě vytvarujeme kuličky o průměru asi 3 cm a dáme na talíř.

V hrnci rozehřejeme olej s máslem a vložíme masové kuličky, které opečeme z každé strany, přidáme cibuli a orestujeme do sklovita, dále přidáme rajčatovou šťávu, celý černý pepř, celé nové koření a krátce orestujeme,

Poté přihodíme nakrájenou kapii, cuketu, scezené brambory, oloupaná rajčata, restujeme několik minut, podlijeme vodou, osolíme, okořeníme mletou skořicí a povaříme asi 10 minut. Následně přihodíme zelené fazole, občas opatrně promícháme a povaříme všechno spolu ještě asi 5 minut. Na závěr posypeme čerstvou petrželovou natí.

Kořeněné masové kuličky na zelenině nabereme na talíř a servírujeme bez přílohy, případně s čerstvým domácím pečivem. Jde o velmi chutné, voňavé, lehce pikantní a osvěžující jídlo s arabským kořením a lehkou omáčkou.

Pokud neznáte chuť mleté skořice v jídlech naslano, nebojte se jí, budete příjemně překvapeni, jak vynikající je právě v takovýchto jídlech. Uvidíte, že ji budete zbožňovat a používat i na přípravu jiných slaných pokrmů.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kořeněné masové kuličky na zelenině

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.