reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kořeněné kuřecí plátky na smetaně

Nechte se nalákat na křehké a voňavé kuřecí plátky se smetanovou omáčkou.


  • 3,9

    37×

    3,9 37
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Kuřecí plátky zlehka naklepeme a naložíme do marinády.

Příprava marinády: 1 bobkový list rozlámeme na kousky a pak s kuličkami červeného pepře a lístky sušené šalvěje rozdrtíme v hmoždíři. Přesypeme do misky, přidáme ? lžičky mletého zázvoru,asi ? lžičky červené papriky, špetku tymiánu a mletého rozmarýnu, trochu soli. Zalijeme olejem (100 - 150 ml), přidáme lžíci kečupu, prolisovaný česnek a důkladně promícháme.

Marinádou důkladně potřeme z obou stran plátky masa a necháme v chladu uležet. Nejlépe do druhého dne, nebo alespoň hodinu.

Marinované plátky zprudka usmažíme po obou stranách. Pokud nám zbyla v misce marináda, přilijeme ji pod maso. V malém množství vody ještě rozmícháme lžíci kečupu a maso podlijeme.
Za mírného ohřívání necháme část vody vysmažit, když kečup začne pod masem houstnout, přilijeme do pánve i smetanu a jen krátce necháme projít varem. Podle chuti přisolíme.

Kořeněné kuřecí plátky na smetaně podáváme s upečenými brambory nebo hranolky.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kořeněné kuřecí plátky na smetaně

    Celkový počet komentářů: 5
    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Kořeněné kuřecí plátky na smetaně

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.