reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kořeněná vepřová panenka se zeleninou

Na pohled velmi efektní a snadný recept, k masu můžeme podávat i oblíbenou grilovanou zeleninu.


  • 0

    0 0
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 796 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 013 hodnocení

Na zahrádkách dozrávají švestky: Užijte si jejich všestrannost

10. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 741 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 829 hodnocení

Zavařování zeleniny: Recepty a triky, které musíte znát!

9. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 209 hodnocení

Jako od babičky: Plněné papriky s rajskou omáčkou krok za krokem

9. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 609 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 784 hodnocení

Grilování na všechny způsoby: Naučte se grilovat kukuřici i brambory

8. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 677 hodnocení

Papriky na každý den: Vyzkoušejte netradičně plněné papriky, paprikovou hořčici i paprikový krém

8. 8. 2020

Postup přípravy

Vepřové maso opláchneme a osušíme. Omyté čerstvé oregano nasekáme na jemno, dáme na talířek a smícháme s čerstvě drceným černým pepřem. Panenku v kořeněné směsi ze všech stran důkladně obalíme.

Zeleninu dobře očistíme a omyjeme, pórek a brokolici použijeme spíše menší. Zelí a papriky nakrájíme na kousky. Ředkev přepůlíme a nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme na osminky, pórek i karotku na špalíčky. Brokolici rozebereme na růžičky.

Na pánvi rozpálíme část oleje a vložíme vepřovou panenku obalenou ve směsi oregana a pepře. Ze všech stran ji opečeme, stačí asi 10 minut. Potom maso sundáme z plotny a uložíme i s pánví na teplé místo (např. do mírně vyhřáté trouby), maso necháme přibližně 8 minut odležet.

Na jiné pánvi rozehřejeme zbylý olej a nakrájenou zeleninu ze všech stran opečeme. Zeleninu osolíme, opepříme a zalijeme smetanou. Na mírném ohni za občasného promíchání zvolna povaříme asi 5 minut.

Kořeněnou panenku nakrájíme na plátky a podáváme ji se zeleninou a smetanovou omáčkou. Kořeněná vepřová panenka se zeleninou se hodí i pro slavnostní příležitosti.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kořeněná vepřová panenka se zeleninou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.