reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kořeněná houbová polévka

Polévka z čerstvých nebo sušených hřibů.


  • 3,7

    11×

    3,7 11
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Z masa můžeme použít hovězí kosti, krůtí křídla, kuřecí skelety, vepřové morkové kosti. Maso necháme uvařit v osolené vodě (těsně pod bodem varu) s bobkovým listem, pepřem a novým kořením cca 2 hodiny. Vývar slijeme, maso použijeme na něco jiného, pokud jsme použili pouze kosti, vyhodíme.

Na trošičce oleje osmahneme houby nakrájené na tenké plátky, vhodnější jsou malé hříbečky. Přidáme do vývaru, vaříme než si připravíme zeleninu.

Zeleninu nakrájíme na drobné kostičky, osmažíme na trošce oleje a přidáme do polévky, povaříme ještě 15 minut. Můžeme, ale nemusíme, dohustit jíškou nebo rozkvedlanou hladkou moukou. Dochutíme majoránkou.

Kořeněnou houbovou polévku na talíři dozdobíme čerstvě nasekanou petrželkou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kořeněná houbová polévka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.