reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kořeněná čočka

Recept na originální čočku nakyselo s kořením, smetanou a šunkovo-cibulovou směsí. Vegetariáni mohou šunku klidně vypustit nebo nahradit sójovým granulátem.


  • 3,1

    202×

    3 202
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 625 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 879 hodnocení

Domácí výroba uzenin - připravte si tu nejlepší klobásu, jakou jste kdy jedli!

22. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 628 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 708 hodnocení

Omáčky k dochucování salátů: Dodají jídlu šmrnc!

21. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

20. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 576 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 707 hodnocení

Čokoládový Sacher dort krok za krokem

19. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 582 hodnocení

Šéfkuchařův videorecept: Jak na nakládaný sýr, kterým oslníte nejednu návštěvu?

18. 1. 2020

Postup přípravy

Cibule oloupeme a nasekáme na menší kousky. Šunku nakrájíme na kostičky.

V hrnci rozehřejeme olej a cibuli na něm jen zvolna zesklovatíme. Nesmažíme ji zprudka jinak zhořkne. Pak přidáme šunku a přidáme teplotu. Restujeme dozlatova. Do varné konvice dáme vařit vodu po rysku max. Směs z hrnce vyndáme a uložíme do tepla.

Do hrnce nebo remosky po směsi vsypeme čočku a dáme na maximální možnou teplotu. Jakmile se uvaří voda, čočku jí zalijeme (asi jen 2 cm nad čočku). Voda musí být horká. Hodně to urychlí dobu vaření. Čočku bez kořenění a solení dusíme pod poklicí doměkka. Podle potřeby podléváme.

Mezitím vsypeme do hmoždíře veškeré koření - steakové, grilovací, vegetu a pepř a vše utlučeme v jemnou kořenící směs. V troše vody si zatím rozkvedláme mouku na zahuštění. Vejce si postupně rozklepneme a jen lehce rozšleháme.

Do měkké čočky přidáme masový bujon a připravenou kořenící směs a necháme ještě asi 10 minut provařit. Pak čočku zahustíme připravenou moukou a okořeníme majoránkou (nemusíme). Nakonec vmícháme vejce a vaříme, dokud nebude mít čočka správně hustou konzistenci. Podle chuti můžeme čočku okyselit octem. Lze i na talíři.

Hotovou čočku servírujeme na mělký talíř. Doprostřed každého talíře dáme lžíci nebo dvě zakysané smetany a nakonec zasypeme šunkovou směsí. Ihned podáváme, aby se smetana moc nerozpustila.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kořeněná čočka

    Celkový počet komentářů: 2

    • Jedlík
      Jedlík

      To vypadá dost zajímavě,grilovací koření,vegeta,steakove koření a ještě kostku bujonu...
      To je asi pro jantary vod kterých se nedají jest ani vařený brambory.

      11.01.2012 09:27:37

    • Daremyth
      Daremyth

      Celkem dobré

      22.03.2011 14:28:30


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Kořeněná čočka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.