reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kořeněná čočka

Recept na originální čočku nakyselo s kořením, smetanou a šunkovo-cibulovou směsí. Vegetariáni mohou šunku klidně vypustit nebo nahradit sójovým granulátem.


  • 3,1

    202×

    3 202
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Cibule oloupeme a nasekáme na menší kousky. Šunku nakrájíme na kostičky.

V hrnci rozehřejeme olej a cibuli na něm jen zvolna zesklovatíme. Nesmažíme ji zprudka jinak zhořkne. Pak přidáme šunku a přidáme teplotu. Restujeme dozlatova. Do varné konvice dáme vařit vodu po rysku max. Směs z hrnce vyndáme a uložíme do tepla.

Do hrnce nebo remosky po směsi vsypeme čočku a dáme na maximální možnou teplotu. Jakmile se uvaří voda, čočku jí zalijeme (asi jen 2 cm nad čočku). Voda musí být horká. Hodně to urychlí dobu vaření. Čočku bez kořenění a solení dusíme pod poklicí doměkka. Podle potřeby podléváme.

Mezitím vsypeme do hmoždíře veškeré koření - steakové, grilovací, vegetu a pepř a vše utlučeme v jemnou kořenící směs. V troše vody si zatím rozkvedláme mouku na zahuštění. Vejce si postupně rozklepneme a jen lehce rozšleháme.

Do měkké čočky přidáme masový bujon a připravenou kořenící směs a necháme ještě asi 10 minut provařit. Pak čočku zahustíme připravenou moukou a okořeníme majoránkou (nemusíme). Nakonec vmícháme vejce a vaříme, dokud nebude mít čočka správně hustou konzistenci. Podle chuti můžeme čočku okyselit octem. Lze i na talíři.

Hotovou čočku servírujeme na mělký talíř. Doprostřed každého talíře dáme lžíci nebo dvě zakysané smetany a nakonec zasypeme šunkovou směsí. Ihned podáváme, aby se smetana moc nerozpustila.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kořeněná čočka

    Celkový počet komentářů: 2

    • Jedlík
      Jedlík

      To vypadá dost zajímavě,grilovací koření,vegeta,steakove koření a ještě kostku bujonu...
      To je asi pro jantary vod kterých se nedají jest ani vařený brambory.

      11.01.2012 09:27:37

    • Daremyth
      Daremyth

      Celkem dobré

      22.03.2011 14:28:30

    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Kořeněná čočka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.