reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Koprovka ze zavařeného kopru

Klasická sladkokyselá koprovka s knedlíkem a vejcem. Opravdu velice rychlý recept.


  • 3,4

    10×

    3,4 10
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

25. 10. 2020

Postup přípravy

Do hrnce dáme 1/2 másla, necháme rozpustit a za stálého míchání metlou nebo vařečkou přisypáváme hladkou moukou, dokud z toho nebude hustá směs. Poté zalijeme mlékem a dolijeme vodou nebo vývarem do plna. Stále mícháme metlou. Přidáme dva rozdrcené stroužky česneku, sůl a mletý pepř.

Kopr zavaříme a slijeme, ale vodu si necháme pro pozdější použití. Do hrnce k omáčce přidáme samotný kopr a pečlivě rozmícháme. Ochutnáme a pomalu přidáváme vodu z kopru, ale stále průběžně ochutnáváme, pokud nám nebude stačit, potom přidáme podle chuti ocet a vaříme.

Pokud bude v omáčce moc octa, nezoufejte, nakonec vaření přidáme ještě smetanu. Poté můžeme samozřejmě omáčku ještě případně dochutit. Omáčka se musí celkem vařit minimálně 20 - 30 minut. Vaříme tak dlouho kvůli té mouce, aby tam nebyla cítit. Mezitím uvaříme vejce, oloupeme je a rozkrojíme na půl.

Koprovku ze zavařeného kopru podáváme s vejcem a přílohou podle chuti. Někdo má rád ke koprovce brambory, já preferuji houskový knedlík.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Koprovka ze zavařeného kopru

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.