Koprová smetanová omáčka

45 min | omáčka | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 152717x
Výborné české jídlo, které je nejlepší s domácím kynutým knedlíkem a vařeným hovězím masem. Omáčka je rychlá a jednoduchá.
Komentáře receptu 4


Postup přípravy receptu

Asi 2/3 uvedeného množství smetany rozkvedláme s moukou. Vlijeme osolenou vodu a vaříme. Podle chuti základ koprové omáčky přikyselíme a přisladíme.

Zatím si opereme kopr, osušíme a nasekáme najemno. Ve zbylé smetaně rozkvedláme žloutky.

Do základu koprové omáčky vsypeme kopr a přivedeme k varu. Pak omáčku odstavíme a vmícháme do ní žloutkovou smetanu. Koprovou omáčku již nevaříme.

Koprovou smetanovou omáčku podáváme s houskovým knedlíkem a vajíčkem.

autor receptu:

Koprová smetanová omáčka

Počet přidaných receptů: 639

Ingredience

2,9
slabší recept
1496 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Koprová smetanová omáčka

Celkový počet komentářů: 4
  • nesouhlasím! 20.12.2007 17:55:30

    ke koprové omáčce odjakživa patřily pouze nové (nebo ty starší) vařené brambory, jíst koprovku s knedlíkem je totéž barbarství (ostatně velkoplodný psavec Budulínek má na těchto stránkách těch pomýlených receptů mnohem víc) co houska se sádlem!

Nalezeno receptů: 4
Přidat příspěvek k receptu Koprová smetanová omáčka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo dokáže prodloužit mládí. Nevěříte? Vše záleží pouze na vás a na tom, jak tomu přizpůsobíte svůj jídelníček. Výběr potravin, jejich energetická hodnota a množství jídla - to všechno má na naše tělo a jeho stav zásadní vliv.

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.




přidat nový recept