reklama
hledat uživatel
       

Koprová omáčka

Koprovka, tentokrát ze sladké smetany a čerstvého kopru. Jako příloha nejsou k této omáčce špatné brambory. Vegetariáni si mohou nahradit hovězí vývar zeleninovým nebo vodou.


  • 3,2

    2 097×

    3,1 2097
  • 30 min

  • 48×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Kopr přebereme, opereme, osušíme a nasekáme nadrobno.

V hrnci rozehřejeme máslo, zaprášíme jej moukou a orestujeme dorůžova. Růžovou jíšku zalijeme vývarem nebo vodou a povaříme. Stačí 15 - 20 minut, než se rozvaří případné hrudky. Přidáme kopr a trochu mléka a omáčku necháme přejít varem.

Koprovou omáčku ochutíme octem, osolíme a nakonec vmícháme smetanu.

Hotovou koprovou omáčku podáváme s hovězím masem nebo vejcem a jako příloha se hodí houskové knedlíky nebo brambory.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Koprová omáčka

    Celkový počet komentářů: 73
    Nalezeno receptů: 73
    |< << 12345678 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Koprová omáčka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.