Chuťově zajímavá koprovka s hovězím masem.
cukr | |
sůl | |
2 dl | mléko |
1 dl | smetana |
40 g | hladká mouka |
500 g | hovězí přední bez kostí |
podle potřeby | |
---|---|
40 g | tuk |
podle chuti | |
kopr | |
citronová šťáva |
Očištěné a opláchnuté hovězí maso vložíme do osolené vody se zeleninou a uvaříme. Vzniklý vývar můžeme použít na polévku.
Na tuku osmahneme mouku, zalijeme ji mlékem. Vaříme dohladka za stálého míchání. Přidáme smetanu, promícháme, dochutíme citronovou šťávou, osladíme a přidáme nadrobno nakrájený kopr. Maso nakrájíme na vhodné porce a vložíme do omáčky, aby se prohřálo.
Koprovou omáčku s hovězím masem můžeme podávat s houskovým knedlíkem nebo s vařenými brambory. Před podáváním koprovou omáčku zjemníme máslem.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena