reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Koprová omáčka s hovězím masem

Chuťově zajímavá koprovka s hovězím masem.


  • 3,0

    583×

    3 583
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Postup přípravy

Očištěné a opláchnuté hovězí maso vložíme do osolené vody se zeleninou a uvaříme. Vzniklý vývar můžeme použít na polévku.


Na tuku osmahneme mouku, zalijeme ji mlékem. Vaříme dohladka za stálého míchání. Přidáme smetanu, promícháme, dochutíme citronovou šťávou, osladíme a přidáme nadrobno nakrájený kopr. Maso nakrájíme na vhodné porce a vložíme do omáčky, aby se prohřálo.


Koprovou omáčku s hovězím masem můžeme podávat s houskovým knedlíkem nebo s vařenými brambory. Před podáváním koprovou omáčku zjemníme máslem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Koprová omáčka s hovězím masem

    Celkový počet komentářů: 11
    • jana
      jana

      klasika koprovka

      Osobně mám ráda koprovku !Musí být uvařena poctivě šetřit na surovinách se nevyplatí!

      31.08.2014 17:38:53

    • Premio
      Premio

      Já koprovku miluju a vařím jí poměrně často. Měl bych několik poznámek. Když jíška,tak jedině máslová! Smetana zásadně 33% a více a 250 ml. Pokud máte vývar,tak žádné mléko! Mléko se používá pouze,když nemáte vývar. Žádný citrón,ale ocet. S citrónem má omáčka jinou chuť a takovou mít nemá. Omáčka má mít sladkokyselou chuť. Kopru musí být hodně. Udělejte máslovou jíšku,zalijte vývarem,provařte,vlijte smetanu. V této fázi by omáčka měla být trochu hustší,protože použitím octa zřídne. Dochuťte octem,cukrem a solí. Na závěr přitejte hodně kopru a nechte prohřát. Čtyři porce je asi 1200ml omáčky a na toto množství stačí jedna smetana. Pokud použijete kvalitní smetanu a do základu máslovou jíšku,tak rozhodně na závěr už žádné máslo dávat nemusíte.

      08.10.2013 15:48:13

    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Koprová omáčka s hovězím masem

      já bych do omáčky použila i část vývaru

      08.10.2013 14:23:03


    • janina87
      janina87

      jemná koprovka

      Dobrý den, recept se zdá na první pohled bez chyby, ale dobrá kuchařka, by měla několik připomínek, pakliže, by to byl recept pro dva , dala bych určitě vice mléka, smetany, více vývaru, másla Z čeho by bylo více omáčky, když by se tam dalo pouze 2 dcl mléka a 1 dcl smetany.Pakk by to byl recept pro 4 osoby, ale předtím určitě ne.

      27.08.2012 02:01:53

    • janina87
      janina87

      jemná koprovka

      Dobrý den, recept se zdá na první pohled bez chyby, ale dobrá kuchařka, by měla několik připomínek, pakliže, by to byl recept pro dva , dala bych určitě vice mléka, smetany, více vývaru, másla Z čeho by bylo více omáčky, když by se tam dalo pouze 2 dcl mléka a 1 dcl smetany.Pakk by to byl recept pro 4 osoby, ale předtím určitě ne.

      27.08.2012 02:01:45

    • katkabohyne
      katkabohyne

      tak ja idem na to a dost sa tešim,ako to dopadne.

      04.06.2011 11:53:11

    • klikaz
      klikaz

      vaření masa

      pokud maso vložíme do studené vody a necháme ho vařit,bude suché a všechna šťáva se vyvaří do vody...pokud maso používáme jako součást hlavního chodu,vkládáme ho do vroucí osolené vody ve které je kořenová zelenina.Maso se zatáhne a je krásně šťavnaté

      20.08.2008 11:37:52

    • sabatinig
      sabatinig

      protože se mi urodilo hodně kopru, rozhodla jsem se uvařit podle tohoto receptu omáčku, kterou normálně nevařívám.Ale když se na ten recept dívám - je určeno pro 4 osoby - tak mi to nějak neklapne - z čeho bude ta omáčka pro 4 osoby, když je tam jenom 2 dcl mléka a 1 dcl smetany ?

      15.06.2006 08:55:56

      • Jana Machalová
        Jana Machalová

        Re: koprovka

        Dobrý den, pokud vím a vidím, tak u receptu není nikde napsáno, že je recept určen pro 4 osůbky. My osobně dáváme přednost více knedlíkům a masu než omáčce. Do omáčky můžete klidně přidat více mléka a smetany. Případně pro chuť přidat trochu vývaru. Určitě ji ale doporučuji zjemnit máslem.

        15.06.2006 10:43:08


    Nalezeno receptů: 11
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Koprová omáčka s hovězím masem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.