reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kopaničářská kyselica

Velmi chutná polévka ze slováckých Kopanic.


  • 4,5

    73×

    4,5 73
  • 1 hod

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 526 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

Zeleninové saláty: Sáhněte po správných surovinách a dochuťte je na jedničku

21. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 650 hodnocení

12 nejoblíbenějších receptů z dýně

20. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Jak na to: Výroba sušeného ovoce

20. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Videorecept na Slaný koláč s rajčaty a cibulí

19. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Co s přebytky zeleniny: Zkuste ji zmrazit a uchovat na zimu

19. 8. 2019

Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na kostičky, klobásu na kolečka. Zeleninu očistíme. Cibuli a česnek nasekáme najemno, brambory nakrájíme na kostičky.

V hrnci orestujeme slaninu, aby pustila tuk. Vsypeme cibuli a na slanině ji osmahneme. Přidáme papriku a na horkém tuku ji rozpustíme, ale nespálíme. Byla by hořká. Přilijeme vodu, přidáme na kolečka klobásy a kostičky brambor, česnek, zelí, sůl, kmín, česnek a vaříme až do změknutí brambor. Pak do kyselice vmícháme vejce a po chvíli polévku zalijeme mlékem.

Kopaničářskou kyselicu podáváme nejlépe teplou. Vynikající je s čerstvým pečivem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kopaničářská kyselica

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.