reklama
hledat uživatel
       

Koňský guláš

Recept na guláš z koniny.


  • 3,9

    32×

    3,8 32
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 745 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 984 hodnocení

Dort s mascarpone a ovocem krok za krokem

29. 5. 2020

Bábovka

4,7 1 708 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 796 hodnocení

Bez černý neboli bezinky - znáte jeho léčivé účinky?

28. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 199 hodnocení

Recept na výbornou cibulačku s vínem krok za krokem

27. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 766 hodnocení

Videorecept pro všechny milovníky čokolády: Jemná čokoládová pěna podle Anny

26. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 656 hodnocení

Sběr černého bezu: Na limonádu, čaj, med i likér

25. 5. 2020

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno (na větší kousky bychom museli déle čekat) a osmahneme dohněda na vepřovém sádle. Přidáme dobrou mletou papriku (nejlépe debrecínskou) a necháme ji o něco déle zpěnit (asi 3 minuty), poté zlehka zaprášíme čerstvě mletým bílým pepřem. Vše připravujeme za stálého míchání, není nic horšího v jídle než přismahlý základ, to raději vše znova.

Do tohoto základu přidáme koňské maso nakrájené na kousky dle zvyku (doporučuji tak 2 x 2 cm), koňské maso je tužší. Dále přidáme sůl, 3 - 4 hřebíčky a na mírném ohni restujeme, dokud se maso celé nezatáhne (neustále míchat), pak podlijeme menším množstvím piva (12°) a necháme pod poklicí dusit. Neustále hlídáme, promícháváme a podléváme. Protože je koňské maso tužší, trvá nějakou dobu než změkne (dle velikostí kousků 2 - 3 hod.) Na závěr rozmáčkneme do koňského guláše 2 stroužky česneku. Možná se to zdá moc, ale koňský guláš je hotový v okamžiku, kdy je maso měkké, nemusí se zahušťovat zásmažkou, pokud poměr maso a šťáva je asi 1:2.

Jako příloha ke koňskému guláši může být cokoli od knedlíku, chleba i rohlíku. Pokud se vám tedy podaří sehnat koňské maso, nejlepší je z Argentiny, protože z Polska nebo Rumunska je dost zalojované, tak přeji dobrou chuť.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Koňský guláš

    Celkový počet komentářů: 11
    • Jsem nejlepsi
      Jsem nejlepsi

      Ahoj mami bylo to dobry priste chci vic

      28.04.2020 21:10:00

    • Ahoj
      Ahoj

      mnamka to byla

      10.11.2019 23:48:12

    • pavel22homolka
      pavel22homolka

      Víte co má společného krájení cibule a koně ?

      Brečíš u toho ale do guláše to stejně patří.

      02.12.2017 19:19:24


    • pavel22homolka
      pavel22homolka

      Nejlepší co jsem kdy jedl

      Můj bratr má rád koně tak jsem rád, že jsem mohl najít recept na koňský guláš. Přijel k nám na oběd. A až potom co to všechno snědl tak jsem mu řekl, že to bylo z koně měli jste vidět jeho výraz bylo k nezaplacení a řekl, že na jídlo už ke mě nikdy nepřijede jsem šťastný a přál bych aby jste všem milovníkům koňů taky jednoho přinesli na talíři.

      02.12.2017 19:08:23

    • nikdo
      nikdo

      Komentář k receptu Koňský guláš

      hele koně mám ráda odmalička ale to že dáváme přednos třeba koním a psům před krávama a kuřatama mi přijde dost nefér..takže si myslím že bysme měli jíst maso ale jen v malém množstvi a nezabíjet zvířata zbytečně...takový je můj nazor

      21.08.2015 12:00:10

    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Koňský guláš

      takový guláš z koňského masa je dobrota,jen bych dala nejprve maso a po opečení teprve papriku

      29.07.2015 11:31:15

    • Barbora Valentová
      Barbora Valentová

      Nechapu jak nekdo muze jist konske maso.Hrozneee 囧

      04.12.2014 18:13:08

      • anonym
        anonym

        A jak někdo může týrat koňe? Vlastně to jak se na nich jezdí je týrání...

        29.03.2015 22:49:12

      • petra
        petra

        A jak někdo může jíst hovězí,vepřové,králičí. .., živý tvor je živý tvor ať je to kůň nebo prase vy pokrytci.Mimochodem pro vegoše - rostliny prijímají kyslík zrodí se a hynou tedy žijí.Ahoj a dobrou chuť.

        29.07.2015 10:40:59

      • ivan14
        ivan14

        Já zase třeba nechápu, jak někdo může jíst živé ústřice. :-) K tomu guláši: pokud výjimečně seženu koninu. tak do guláše na talíři přidávám jen tak na vodě podušenou nakrájenou pikantnějsí papriku.

        09.04.2017 11:55:59


    Nalezeno receptů: 11
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Koňský guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.